Teknoloji

Apple iPhone 5’i hazirandaki WWDC 2012’de tanıtır mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-4s-inceleme-00014

Gelecek nesil iPhone ile ilgili dedikodular erken başladı. Apple’ın bu yıl geleneklerine geri dönüp 2012 model iPhone’u hazirandaki WWDC 2012 (Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı) etkinliğinde tanıtabileceği söyleniyor. Yeni iPhone’un geçen yıl alamadığı yeni rakamı da alacağı iddia ediliyor. Bu arada cihazın dokunmatik panelinin “glass-to-glass” (cam cama) adı verilen özel bir teknolojiyi barındıracağı söyleniyor.

DigiTimes’ın Çin’de yayınlanan Commercial Times gazetesinde yer alan bir haberi baz alarak aktardığına göre iPhone 4S’in takipçisi daha büyük bir ekran barındıracak. Ekran büyüklüğünün dört inç civarında olması, yeni iPhone’un kasasının mevcut ve daha önceki iPhone’lara göre daha ince bir alüminyum kasada gelmesi bekleniyor. Aslına bakarsanız, bunlar yeni dedikodular değil, daha iPhone 4S çıkmadan önce, iPhone 5 dedikoduları etrafta dolaşırken bu tarz muhtemel teknik özellikleri okumaktaydık.

WWDC 2012’de yeni iPhone’un tanıtılması çok da imkansız gibi görünmüyor. iPhone 4S tanıtılmadan önce yazdığımız gibi, 2011 yılı Apple için iPhone açısından biraz karışık bir yıl oldu. Geçen yıl bu zamanlar ABD’de CDMA iPhone 4, nisan sonunda da tüm dünya genelinde beyaz renkli iPhone 4 çıktı. Apple bu durumda, daha yeni iPhone 4 almış kitleleri kızdıracak şekilde, Haziran 2011’de yeni bir iPhone modeli çıkaramazdı, bu nedenle cihazın çıkışı ekime kaldı. Eğer 2012 model iPhone haziranda tanıtılırsa, o halde iPhone 4S ile arasında yaklaşık dokuz ay gibi bir ara olacak, bu da piyasanın yeni ürüne hazır olması için yeterli sayılır. Böylelikle Apple da normal ürün güncelleme döngüsüne dönmüş olur.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER