Teknoloji

Apple iPhone’da 5G maliyetini daha ucuz pil parçalarıyla dengeleyecek

iphone 12

Bu yılın iPhone 12 serisinde yer alması beklenen 5G donanımı nedeniyle daha yüksek üretim maliyetleriyle karşı karşıya kalan Apple, diğer alanlarda maliyeti daha düşük bileşenler kullanma yoluna gidiyor. Bu iddia Apple konusundaki tahmin ve analizleriyle bilinen analist Ming-chi Kuo tarafından dillendiriliyor.

Maliyet azaltma girişimlerinden bir tanesinin pil teknolojisiyle ilgili olacağına inanılıyor. Kuo, Apple’ın pil plakasındaki tabaka sayısını azalttığını ve pil hücresi bileşenlerini daha küçük bir alana yerleştirdiğini söylüyor.

Kuo’ya göre bu da sonuç olarak pil plakasının, iPhone 11’in aynı parçasına göre yüzde 40 ila 50 oranında daha ucuz olmasını sağlayacak. Ve gelecek yılın iPhone pillerinin maliyeti de, ek tasarım değişiklikleriyle birlikte yüzde 30 ila 40 oranında daha düşecek. Ayrıca Apple’ın gelecek yıl beklenen üçüncü nesil AirPods için de pil maliyetlerini azaltacağı söyleniyor. Bunu da AirPods Pro’dakine benzer şekilde “paket sistemi”ne geçiş yaparak gerçekleştirecek.

Bu değişiklikler tek başına 5G donanımını dengelemeye yetmeyecek. Kuo, iPhone’daki milimetrik dalga teknolojisinin Apple’a birim başına 125 ila 135 dolar maliyet çıkaracağını, 6GHz altı için de ek 75-85 dolarlık maliyetin doğacağına inanıyor. Bu son maliyet azaltma girişimini, Apple’ın yeni iPhone’ların kutusuna şarj adaptörü veya kulaklık eklemeyeceğine dair haberlerle birleştirince, Apple’ın maliyetleri azaltmak için farklı yolları değerlendirdiği görülüyor.

Bu yılın iPhone modellerinin ekim ayında satışa çıkması bekleniyor. En azından yurt dışı için böyle bir beklenti bulunuyor. Sonuç olarak geçtiğimiz yıllara göre piyasaya çıkışın birkaç hafta ötelenmesini bekleyebiliriz. Ancak Apple’ın tanıtımı her zaman olduğu gibi eylül ayında yapıp yapmayacağı ise şu an için kesinleşmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER