Teknoloji

Apple iPhone 5 için artık tamir desteği sunmayacak

apple iphone 5

Apple iPhone 5 için verdiği tamir desteğini tüm dünyada 30 Ekim itibarıyla sonlandırdı. Böylelikle iPhone 5 de şirketin süresi dolan ürünler galerisindeki yerini almış oldu.

Apple bir telefonun üretimini sonlandırsa da, en az beş yıl daha parça ve tamir desteği vermeye devam ediyor. Şirket bu beş yıllık sürenin sonunda ürünleri “satıştan kaldırılmış” veya “klasik” şeklinde etiketlemeye başlıyor.

Ancak Apple’ın bu politikasına istisna uygulanan iki yer bulunuyor. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ve Türkiye’de “satıştan kaldırılmış” olarak tanımlanan ürünler için bile iki yıl daha teknik destek sağlamak gerekiyor.

Ne var ki, Türkiye’deki bu mevzuat Apple’ın iPad ve Mac’leri için geçerli. iPhone’lar için söz konusu mevzuat uygulanmıyor. Dolayısıyla iPhone 5, ABD’nin Kaliforniya eyaleti dışında tüm dünyada “süresi dolan” bir ürün olarak tanımlanıyor. Kaliforniya’da ise cihaz için “klasik” sıfatı kullanılıyor.

Apple internet sitesinde klasik ve satıştan kaldırılan tüm ürünlerinin listesine yer veriyor. Bu listeye iPhone 5 dışında yeni bir cihazın eklenmediği görülüyor. Apple ürünlerin tamir desteğinin süresi konusunda sadece bu liste üzerinden bilgi veriyor. Söz konusu listenin son olarak 15 Ekim’de güncellenen Türkçe versiyonunda iPhone 5’i görmek mümkün olmuyor. Ancak 31 Ekim’de güncellenen İngilizce versiyonunda iPhone 5’in ismi bulunuyor.

Apple iPhone 5 ile ilk kez ekran boyutunu büyütmüştü

Apple iPhone 5 ile ilk kez ekran boyutunu büyütmüştü. Şirket, 2012’de tanıttığı cihazda 3.7 inç yerine 4 inçlik bir ekranı tercih etmişti.

İLGİLİ HABERLER