Manşetler

Anandtech sitesine göre iPhone 5 1 GB RAM barındırıyor

Apple her zaman olduğu gibi iPhone 5’i tanıtırken de bu telefonun tüm teknik özelliklerini açıklamadı. Neyse ki, Anandtech sitesindekiler Apple’ın A6 yongaüstü sistemine biraz daha derin bir bakış atmışlar ve Cupertino şirketinin son akıllı telefonunun Samsung tarafından üretilmiş 1 GB’lık bir bellek taşıdığını saptamışlar. 1066 MHz’lik DRAM kanal başına 32 bit olmak üzere çift kanallı LPDDR2 yapısı taşıyan iki adet 512 MB’lık plakadan oluşuyor.

Öte yandan Anandtech sitesi iPhone 5’in bellek hızının 8528 MB/s olduğunu kaydetti, burada iPhone 4S’in 6400 MB/s’lik RAM’ine göre yüzde 33’lük bir hız artışı söz konusu. Yine de, bu hız yeni iPad’in yüksek çözünürlüklü ekran barındırdığı için yüksek olduğunu düşündüğümüz 12800 MB/s’lik bellek hızından geri kalıyor.

Site Apple A6’nın gerçek anlamda Apple çatısı altında geliştirilen ilk yonga üstü sistem olduğuna inanıyor. Buna neden olarak ARM Cortex-A9 mimarisinde bulunan matematiksel birimlerin çok yeni olması. Eğer bu doğruysa, Apple’ın da Qualcomm gibi yonga üreticilerinin izlediği agresif yaklaşımı takip ettiği, istediği hızı elde etmek için işlemci tasarımındaki parçaları kendince modifiye ettiğini söyleyebiliriz.

İlgili >> Anandtech (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER