Manşetler

Apple: iPhone 4’ün anten problemi yazılımla ilgili, çözüm yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, iPhone 4’ün sinyal alışında bir problem olduğunu sonunda kabul etmek zorunda kaldı. Ancak basın bülteninde yer alan aşağıdaki ibareler meselenin düşündüğümüz gibi olmadığını gösteriyor:

“Araştırmalar sonucunda sinyal gücünü gösteren çubukların sayısının nasıl belirleneceğini öngören formülün yanlış olduğu kanısına vardık. Bizim formülümüz mevcut bir sinyal gücü için olması gerekenden iki tane daha fazla çubuk göstermektedir. Örneğin, telefonda iki tane sinyal çubuğu görmemiz gerekirken bazen bunun yerine dört tane çubuğun gösterildiğini tespit ettik. Telefonlarını tuttuklarında birkaç çubuğun kaybolduğunu gören iPhone kullanıcıları muhtemelern çok düşük sinyal seviyesinin olduğu bir ortamda bulunmaktadırlar. Ancak telefonlarında dört ya da beş tane çubuk göründüğü için bu durum onları yanıltmaktadır. Bu durum da sinyal seviyesinin düşmesini olduğundan fazla derecede göstermektedir.

Bu sorunu düzeltmek amacıyla AT&T’nin de yönlendirmeleriyle mevcut sinyal gücünü çubuklarla doğru şekilde göstermek için gerekli olan formül yeniden hesaplanıyor. Gerçek sinyal gücü aynı kalıyor, ancak iPhone’un çubukları bu sinyal gücünü daha doğru şekilde gösterecek, kullanıcılara bulundukları yerdeki sinyal gücüyle ilgili daha kesin bilgi verecek. Bu arada birinci, ikinci ve üçüncü çubukların boylarını biraz daha uzatıyoruz, böylelikle daha iyi görünecekler.

Birkaç hafta içinde doğru sinyal gücü hesaplama formülünü içeren ücretsiz bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız. Bu hata birinci nesil iPhone’dan beri olduğu için, güncelleme iPhone 3GS ve 3G’deki sinyal gücü hesaplama hatalarını da düzeltecektir.”

Aslında bu Apple’ın sinyal alış problemlerinde suçu ikinci kez yazılıma atışı oluyor. Engadget’ın iki sene önce yayınladığı bir yazıda iPhone 3G’nin sinyal problemlerinin yazılım güncellemesiyle düzeltildiği yazılı durumda. Üstelik yukarıdaki açıklama iPhone 4’ün sol alt bölümünden tutulduğunda sinyal gücünün neden düştüğünü açıklamıyor. Meseleyi sadece sinyal seviyesini gösteren çubuklara indirgiyor. Ayrıca Apple anten tasarımında bir hata olduğunu kesinlikle kabul etmiyor.

Apple’ın yayınlamış olduğu basın bültenini aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – Engadget: Basın Bülteni

İLGİLİ HABERLER