Eğlence

Apple iPhone 4, App Store ve Angry Birds’e Guinness Dünya Rekorları ödülleri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Guinness Dünya Rekorları’nın boş bıraktığı herhangi bir kategori veya endüstri sektörü yok gibi. Olsa bile yetkililer bu boşlukları doldurmaktan geri kalmıyor. Son olarak Apple’on iPhone 4’ü, App Store uygulama mağazası ve Rovio Mobile’ın tiryakilik yaratan oyunu Angry Birds Guinness ödülüne layık görüldü.

iPhone 4 en hızlı satan taşınabilir oyun sistemi unvanını ele geçirdi. 24 Haziran 2010 tarihinde piyasaya çıktıktan sonra ilk gün 1.5 milyon adet sattığı tahmin edilen iPhone 4 bu nedenle ödül aldı. Karşılaştırma yapacak olursak, 2005 yılında çıkan PSP ilk gün 200 bin adet, 2004 yılında çıkan DS ise iki haftada 500 bin adet satabilmişti. Akıllı telefon olan iPhone 4’ün taşınabilir oyun konsolu kategorisine sokulup değerlendirilmesi ilginç, ancak bir o kadar da gerçek.

Guinness yetkilileri Apple’ın App Store’unu da boş geçmediler. En popüler uygulama mağazası, en büyük indirilebilir video oyun mağazası gibi unvanları ele geçiren App Store kurulduğu Temmuz 2008 tarihinden bu yana 6.5 milyar indirme rakamına ulaştı. Geçen eylülden beri 37362 yeni oyun mağazaya eklendi.

Angry Birds’ün de Guinness’in rekorlarından mahrum kalmasını bekleyemezdik. Birçok ülkede yer alan Apple App Store’da en çok satılan paralı oyun unvanını elinde bulunduran bu oyunu iOS versiyonu çıktığı Eylül 2009’dan beri 6.5 milyonun üzerinde indirme rakamına ulaştı.

İlgili – LA Times Blog

İLGİLİ HABERLER