Teknoloji

Apple 2018 model iPhone’ların tamamında Face ID’ye yer verebilir

iphone x

apple iphoneApple’ın yeni iPhone modellerini eylül ayından önce tanıtması beklenmiyor. Ancak bu durum akıllı telefonlara dair öngörülerin ve yorumların şimdiden gündeme gelmesini engellemiyor. Bloomberg’den Mark Gurman da yeni iPhone’lara dair heyecanı biraz daha artıracak yeni öngörülerini paylaştı. Gurman’a göre, Apple iPhone ailesini üç modelle yenileyecek.

Bunlardan biri mevcut amiral gemisi X’un geliştirilmiş versiyonu olacak. Bir diğeri ise bu telefonun daha büyük ekranlı versiyonu olacak. Üçüncü seçenek olarak ise tıpkı X gibi ince çerçeveye sahip, ancak LCD ekranlı ve daha uygun fiyatlı bir model tanıtılacak. Üç modelde de Face ID’nin kullanılacağını belirten Gurman, Apple’ın Touch ID ile vedalaşabileceğinin işaretini vermiş oldu.

Gurman’a göre, X’un büyük ekranlı versiyonunda ekran büyüklüğü 6.5 inçe yaklaşacak. Apple’ın şimdiden 2688 x 1242 çözünürlüklü ekranları test ettiği belirtilirken, Plus versiyonda bazı bölünmüş ekran özelliklerinin de bulunabileceği ifade edildi.

Daha büyük ekranlı iPhone X, tasarımı itibarıyla mevcut iPhone X’dan fazla uzaklaşmayacak. Ön panelin tamamını kaplayan OLED ekranı, paslanmaz çelik çerçeve tamamlayacak. Apple’ın 2018 ile birlikte iPhone X için sunduğu renk seçeneklerinin arasına altın sarısını ekleyeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bloomberg, şirketin ilk iPhone X’da üretimdeki sıkıntılar nedeniyle altın sarısı renk seçeneği sunamadığını hatırlattı.

LCD ekranlı modelin de mevcut iPhone X’a bir hayli benzeyeceği ve çerçevesiz ekran ile Face ID gibi unsurlara sahip olacağı ifade edildi. Apple’ın paslanmaz çeliğin yerine alüminyum bir çerçeveyi tercih edeceği belirtilirken; KGI Securities’den Ming-Chi Kuo, Apple’ın söz konusu modeli 700 ila 800 dolar arasında bir başlangıç fiyatıyla satabileceğini dile getirmişti. Kuo, söz konusu modelde 6.1 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunmasını beklediğini de sözlerine eklemişti.

Dedikodulara göre, Apple iPhone ailesinin yeni modellerinden birisi için çift SIM seçeneğini de değerlendiriyor. Ancak Gurman, şirketin eSIM üzerinde yoğunlaşmaya devam etmesi durumunda bu ihtimalin gerçekleşmesinin pek de mümkün olmayacağını belirtiyor. eSIM teknolojisi sayesinde cihazlar operatörden alınan fiziksel bir SIM kart olmadan hücresel şebekeye erişebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER