Teknoloji

Apple iPhone 16 serisinde yeni Neural Engine ile daha gelişmiş yapay zekâ deneyimi sunacak

iphone 16 pro

Yapay zekâ teknoloji dünyasının en “çekici” terimi olmayı sürdürüyor. Microsoft, Google ve Samsung gibi dev şirketlerin hepsi bu alanda önemli yatırımlar ve duyurular yapıyor. Apple da iPhone 16 serisiyle birlikte yapay zekâ otoyolunda gaza basacak gibi görünüyor.

Cupertino merkezli şirket, yeni iPhone’larında şimdiye kıyasla çok daha gelişmiş bir Neural Engine yapay zekâ işlemcisi kullanmaya hazırlanıyor. Bunun nedeni ise tahmin edileceği gibi daha gelişmiş bir yapay zekâ deneyimi sunmak.

Apple’ın iOS 18 ile birlikte üretken yapay zekâ özellikleri sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Duyurusu haziran ayında yapılacak olan iOS 18, eylül ayında iPhone 16 serisinin çıkışıyla birlikte kullanıcılarla buluşacak.

Apple’ın Neural Engine’de ne gibi yenilikler yapacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Bu özel işlemcide iPhone 12’den bu yana 16 çekirdek kullanılıyor. Şirketin yapay zekâ deneyimini geliştirmek adına çekirdek sayısını artırması akıllara gelen ilk ihtimal oluyor.

Apple iPhone 16 serisiyle yapay zekâ alanında sıçrama yapacak

Ne olursa olsun, Apple iPhone 16 serisiyle birlikte yapay zekâ alanında önemli bir sıçrama yapacak gibi görünüyor. Yapay zekâ alanında bir atılım yapmak için donanımın da bunu desteklemesi gerekiyor. Bu adımlara bağlı olarak iPhone’larda daha akıllı bir Siri ile karşılaşmak da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER