Teknoloji

Apple iPhone 15’te can sıkan soruna iPhone 16 ile kesin çözüm getirmeye hazırlanıyor

apple iphone 15 inceleme

iPhone 15 serisi piyasaya sürüldüğünde alıcılardan aşırı ısınma konusunda çok sayıda şikayet geliyordu. Apple yazılım güncellemeleri yoluyla termalleri iyileştireceğini söyleyip çeşitli adımlar atsa da, iPhone 15’lerinin fazla ısındığını belirtenlerin şikayetlerini hâlâ sosyal medyada görmek mümkün. Ancak Apple önümüzdeki sonbaharda tanıtılacak iPhone 16 serisiyle birlikte bu soruna çözüm bulacağa benziyor. X’te paylaşılan ve iPhone 16’nın piline ait olduğu söylenen bir görsel bunun sinyalini veriyor.

Pilin iPhone 15’inkine benzer şekil ve boyutta olması dikkat çekiyor. İlginç bir şekilde metalle kaplanması da göze çarpıyor. Çoğu akıllı telefon pili siyah folyoyla kaplanmıştır ve bu da ısı dağıtımı açısından pek bir işe yaramaz. Ancak metal bir kasa, en azından teoride, ısıyı daha iyi yöneterek pilin ısınmasını önlemeye yardımcı olabilir.

3597 mAh pil kapasitesi, iPhone 15’inkine kıyasla biraz daha fazla. iPhone 15, 3367 mAh bir pille kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Bu küçük artışın kullanım süresine nasıl yansıyacağı konusunda ise şimdiden bir şey söylemek pek mümkün değil.

apple iphone 16

Apple iPhone 16 Pro Max’i 16 Ultra adıyla sunabilir

iPhone 16 serisinde geçmiş yıllarda olduğu gibi dört modelin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Pro Max modelin Ultra adıyla tanıtılabileceği iddia edilse de, bunun için net bir işaret gelmiş değil. Gerçekleşmesi durumunda bunun önemli bir değişim olacağını belirtmek gerekiyor.

Apple’ın iPhone 16 ile birlikte kullanıma sunacağı iOS 18 işletim sistemiyle ilgili ilk detaylar ise bugün WWDC 2024 etkinliğinde paylaşılacak.

İLGİLİ HABERLER