Teknoloji

iPhone 15 Pro’nun kamera yenilikleri: Apple yöneticileri yeni yaklaşımlarını Açıklıyor

iphone 15 pro

Apple’ın Kamera Yazılım Mühendisliği Başkan Yardımcısı Jon McCormack ve iPhone Ürün Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Direktör Maxime Veron, PetaPixel’e verdikleri röportajda, yeni iPhone 15 ve 15 Pro‘nun kamera sistemleri hakkında önemli detayları paylaştı. Apple’ın bu kameraları kimler için tasarladığına dair McCormack, genç çocuklu ebeveynlerden profesyonellere kadar herkes için olduğunu belirtti. Özellikle anın içinde olanların fotoğraf veya video çekerken en ilham verici kısmın “anın kendisi” olduğunu vurguladı.

iPhone 15 Pro’nun ana kamerası ile üç farklı odak uzunluğu arasında seçim yapabilme özelliği dikkat çekiyor. iPhone 15 Pro’da ana kamerayla üç farklı odak uzunluğu seçeneği sunuluyor: 24mm, 28mm ve 32mm. McCormack, bu özelliğin “sensörün çözünürlüğü ve Apple’ın yazılımı” ile mümkün olduğunu açıkladı. Ancak bu odak uzunlukları sadece fotoğraflar için geçerli, videolar için değil.

Videoları çekerken, sözünü ettiğimiz odak uzunlukları kullanılamıyor. Videonun fotoğraflardan farklı olarak her karesini anlık işlemesi gerekiyor. McCormack, video modunda her kareyi anında işlemenin gerekmesi nedeniyle bu sınırlamanın olduğunu açıklıyor. Ancak ProRes Log kodlaması ve USB-C aracılığıyla dış SSD desteği gibi yeni özellikler, video çekenleri de heyecanlandıracak türden görünüyor.

Yeni log seçeneği, kullanıcıların pozlamayı çok daha hassas bir şekilde kontrol etmelerini sağlıyor. McCormack’a göre, ton haritalamanın olmaması sayesinde orta derecede bir poz elde ediliyor.

Yeni 24MP varsayılan fotoğraflarla daha fazla dinamik aralık elde edilebileceğini belirtti. 24MP fotoğraflar çekerken, aslında çoklu 12 yüksek ve 12 düşük çekimler yapılıp birleştiriliyor. Bu sayede daha geniş bir dinamik aralık aralığı elde ediliyor.

Apple’ın yaklaşımı, müşterilerinin çoğunluğu için her şeyi arka planda işlemek. Ancak, Maxime Veron, Apple’ın aynı zamanda daha talepkar müşterilerinin ihtiyaçlarını da karşılamayı amaçladığını belirtti. Aynı donanımı kullanarak dergi kapaklarını süsleyebilecek fotoğraflar çekebilmeniz için.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER