Teknoloji

Apple iPhone 15 serisinde telefoto kamerayı yenilemeye hazırlanıyor

iphone 14
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPhone 14 serisini henüz duyurmamış olsa da iPhone 15 serisiyle ilgili söylentiler bile etrafta dolaşmaya başlamış durumda. Bu haberlerin en yenisi, seride kullanılacağı söylenen kameralardan biriyle ilgili.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple Güney Kore merkezli bir otomatik odaklama ve optik görüntü sabitleme mekanizması üreticisiyle büyük bir anlaşma yaptı. İddiaya göre, Jahwa Apple’ın kullanacağı yeni optik görüntü sabitleyici modülünün üretileceği tesisin üretimi için 155 milyon dolarlık büyük bir bütçe ayırdı.

Yatırımın büyüklüğü ve Apple’ın tedarikçilerden üretim bantlarını sadece kendisine ayırmasını istemesi, iki şirketin birlikte çalışacağının bir işareti olarak değerlendiriliyor. Bu noktada Jahwa’nın Samsung için de optik görüntü sabitleyici modülü ürettiğini hatırlatmakta fayda var.

Yeni kamera donanımının telefoto kameralarda kullanılacağı söyleniyor. Bu yenilenen telefoto kameraların da ilk olarak 2023’te çıkması beklenen iPhone 15 serisi cihazlarda yer bulacağı söyleniyor.

Bu Apple’ın telefonlarında periskop telefoto kamera sunacağı anlamına gelmiyor. Şirketin daha gelişmiş bir zum kamera hazırlığı içinde olduğu düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER