Teknoloji

Apple iPhone 14 üretiminde kapasiteyi artırmayacak

apple iphone 14

Apple iPhone 14 serisini tanıttıktan sonra şirketin üretim kapasitesinin artırılmasını talep ettiğine dair haberler gündeme gelmişti. Bu talebin yıl sonundaki güçlü satış beklentisi nedeniyle gerçekleştirildiği belirtilmişti. Ancak son haberler, Apple’ın en azından kısa vadede iPhone 14 üretimini artırmaktan vazgeçtiği yönünde.

Bloomberg’in haberine göre, iPhone 14 satışları üretimin artmasını gerektirecek kadar yüksek seviyede seyretmiyor. Haberde talepte öngörülen artışın gerçekleşmediği belirtiliyor. Apple normal şartlar altında yılın bu zamanlarında talebi karşılamak adına üretimi artırıyordu.

Kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple ilk etapta iPhone 14 üretimini yıl sonuna kadar en az 6 milyon artırmayı hedefliyordu. Ancak şirket bu planı şimdilik rafa kaldırmış gibi görünüyor.

Analist Ming Chi-Kuo bundan birkaç gün önce Apple’ın iPhone 14 Pro üretiminde yüzde 10’luk bir kapasite artışı planladığını belirtmişti. Tecrübeli analist bu yıl Pro modellerin daha çok ilgi gördüğünü dile getirmiş ve iPhone 14 ile 14 Plus satışlarının geride kaldığını ifade etmişti.

Apple iPhone 14 serisinde kullanıcıların karşısına dört model çıkarmıştı. iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta iPhone 13 serisiyle aynı işlemciyi kullanan şirket, kullanıcılarına daha “mütevazı” değişiklikler sunmuştu.

Apple iPhone 14 serisini tanıtsa da iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 13 mini ve iPhone 13 satmaya devam ediyor. Bu modellerin avantajlarla ve uygun fiyatlarla satılması da iPhone 14’e olan ilgiyi etkilemiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER