Teknoloji

Apple iPhone 14 serisinin üretiminde ağırlığı Pro modellere verecek

apple iphone 14 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın tedarik zinciri durumuyla ilgili yeni bir analiz paylaştı. Kuo’nun raporuna göre; Apple iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerinde A16 işlemciye yer verecek. Bu bilginin yeni olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Ancak Kuo, Apple’ın üretim planlarında Pro modellerin ağırlığının daha fazla olacağını belirtiyor.

Kuo’ya göre; Apple’ın çip üretiminde A16’nın payı yüzde 60 olacak. iPhone 14 ve 14 Max modellerinde kullanılacak A15’in payı ise yüzde 40 seviyesinde kalacak. Bu da şirketin daha fazla iPhone 14 Pro satmayı planladığını ve pazarlama çalışmalarını da bu yönde yapacağını gösteriyor.

Apple’ın üretimde ağırlığı Pro modellere vermesi, Cupertino merkezli şirketin bileşen tedarikçilerin gelirini artıracak bir faktör olarak öne çıkıyor. Sony, Largan ve LG Innotek gibi tedarikçilerin hepsinin gelirlerinin yüzde 20 ila 30 oranında artması öngörülüyor.

Kuo’nun verdiği bilgiye göre; Apple iPhone 14 Pro modellerinde kamera sensörlerini Sony’den, renk düzeltme matriksini ise LG Innotek’ten alacak. Bu şirketler iPhone 14 modelleri için bileşen sağlamayacak. Bu da Apple’ın kamera alanındaki iyileştirmeleri de Pro modellere ayırdığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER