Teknoloji

Apple’dan iPhone 14 Plus üretimi için önemli karar

apple iphone 14 plus

Apple iPhone 14 Plus satışlarının mevcut grafiğinden pek memnun değil gibi görünüyor. The Information’ın haberine göre; talebi yeniden mercek altına alan şirket, iPhone 14 Plus üretimini durdurdu. Bu da Apple’ın genel üretim hacmini düşürdüğü anlamına geliyor.

Tedarik zincirindeki kaynakların verdiği bilgiye göre, Apple üretim ortaklarının en az bir tanesinden iPhone 14 Plus üretimini durdurmasını talep etti. Şirketin iki bileşen tedarikçisinden de üretim kapasitesini yüzde 90 oranında azaltmalarını istediği söyleniyor.

iPhone 14 Plus üretimini azaltan Apple, iPhone 14 Pro ve Pro Max üretiminde ise kapasiteyi artıracak gibi görünüyor. Şirketin en az bir bileşen tedarikçisinden üretim kapasitesini artırmasını istediği belirtiliyor.

Apple’dan bu haberle ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak ortaya atılan bu iddia, belli bir fiyatın üstüne çıkmaya hazır potansiyel müşterilerin tercihini Pro modelden yana kullandığını gösteriyor.

Apple iPhone 14 Plus’ı Türkiye’de 34 bin 999 TL’den başlayan fiyatlarla satıyor. iPhone 14 Pro’nun başlangıç fiyatı ise 39 bin 999 TL. Daha yeni işlemci, daha farklı bir ekran deneyimi gibi unsurlar kullanıcıları iPhone 14 Pro’ya yöneltmiş gibi görünüyor. Bu mevcut tabloya rağmen, Apple’ın önümüzdeki yıl iPhone 15 Plus modelini üreteceği belirtiliyor.

iPhone 14 Plus, ekranı ve pil kapasitesi dışında iPhone 14 ile aynı özelliklere sahip. iPhone 13’tekine göre daha büyük bir sensöre sahip olan Ana Kamera, daha geniş diyafram ve otomatik odak özelliğine sahip ön kamera, Photonic Engine ile 2.5 kata kadar daha iyi düşük ışık performansı gibi kamera özellikleri var. Yeni eklenen Hareket modu ile özellikle hareket hâlinde yapılan çekimlerde görüntüdeki titremeler azaltılıyor. Dolby Vision HDR ile yüksek kaliteli videolar çekmek de imkan dahilinde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER