Teknoloji

Apple Hindistan’da iPhone 13 üretmeye başladı

apple iphone 13

Apple, Foxconn’un Hindistan’ın Chennai şehri yakınlarındaki fabrikasında da iPhone 13 üretimine başladı. Şirketin geçtiğimiz aralık ayında iPhone 13’ün üretim provalarına başladığına dair haberler de gündeme gelmişti.

Apple için Hindistan’da akıllı telefon üretmek yeni bir şey değil. Şirket daha önce de iPhone 12, iPhone 11 ve 2020 model iPhone SE gibi telefonlarını bu ülkede üretmişti. Apple’ın Hindistan’da sattığı telefonların yüzde 70’nin üretimi ülkede gerçekleştiriliyor. Şirketin ülkede iPhone 13 Pro modelini üreteceği de haberler arasında yer alıyor.

Apple’ın ve diğer şirketlerin Hindistan’da akıllı telefon üretmesinin en önemli sebeplerinden biri, yüzde 20’ye varan ithalat vergisinin de aralarında bulunduğu yükümlülüklerden kurtulmak. Hindistan telefonların ülkede üretilmesi sayesinde istihdam sağlarken, şirketleri de avantajlarla ülkede üretime teşvik ediyor.

Hindistan’da iPhone 13 üretmeye başlayan Apple, gelecek planlamasında da bu ülkeye özel bir önem veriyor. Şirketin önümüzdeki dönemde iPhone üretiminin yüzde 20’sini Hindistan’a kaydırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER