Teknoloji

Apple iPhone 13 üretimini artırmak için iPad’i feda ediyor

apple iphone 13

Apple, iPhone 13 üretimini artırmak için iPad üretiminde kapasiteyi düşürüyor. Nikkei’nin haberine göre, Apple küresel tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle böyle bir karar aldı. Şirketin buradan boşa çıkan bileşenleri iPhone 13 üretiminde kullanacağı ve böylelikle telefon satışlarının durumdan etkilenmemesi amaçlanıyor.

Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma ve eğitim dönemine geçilmesiyle birlikte iPad’e olan talep yıllı bazda artmıştı. Nikkei’nin haberine göre, şirket geçtiğimiz yıl yüzde 6.7 artışla 53.2 milyon iPad sattı. Apple hâlihazırda dünya tablet pazarının üçte birlik kısmını kontrol ediyor.

Ancak özellikle Avrupa ve Kuzey Amerika’da iPhone 13’e olan büyük ilgi nedeniyle şirket üretimde önceliği Apple’a veriyor.

iPhone 13 serisinde iPad mini ile aynı işlemci kullanılıyor. Bu iki cihazın bellek ve depolama yongaları da ortak. Apple bu durumun ekim-aralık ayları arasındaki iPad gelirini etkilemesi bekleniyor. Şirketin finans şefi Luca Maestri, iPad’in gelirleri azalan tek ürün olacağını belirtmişti.

Apple tarafından verilen iPhone 13 üretimi için iPad üretiminden feragat etme kararı sürpriz olarak görülmedi. Counterpoint Research’ten teknoloji analisti Brady Wang, iPhone’un önceliklendirilmesinin doğal bir durum olduğunu belirtti. Apple her yıl 200 milyondan fazla iPhone satıyor ve akıllı telefon şirketin ekosisteminin merkezinde yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER