Teknoloji

Apple Hindistan’da iPhone 13 üretimi için testlere başladı

apple iphone 13

Apple birkaç yıldır Hindistan’da iPhone üretimi gerçekleştiriyor. Şirket şimdi de bu üretimde yelpazeyi genişletmeye hazırlanıyor. The Economic Times’ın haberine göre, Apple 2022’nin şubat ayı itibarıyla Hindistan’da iPhone 13 üretmeye başlayacak.

Haberde Apple’ın geniş ölçekli üretim için gerekli yarı iletken stoğunu oluşturduğu ve iPhone 13’ün test üretiminin Foxconn’un Chennai şehrindeki fabrikasında başladığı belirtildi. Apple aynı merkezde iPhone 11 ve iPhone 12 üretimi de gerçekleştiriyor.

Apple aynı zamanda Wistron’un Bengalru’daki fabrikasında iPhone SE üretimi yapıyor. Hesaplamalara göre, Apple Hindistan’da sattığı iPhone’ların yüzde 70’lik kısmını ülkede üretiyor.

Hindistan’da iPhone 13 üretmek, Apple’a en yeni modelini ülkede daha uygun fiyat karşılığında satma imkanını verebilir. Buna ek olarak, yurt dışındaki arzda da artış sağlanması bekleniyor. Hindistan’da üretilen iPhone’ların yüzde 20 ila 30’u da ülke dışında satılıyor.

Apple, Hindistan’da iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinin üretimini gerçekleştirmeyecek. Şirket iPhone 11 ve 12 serilerinde olduğu gibi Pro modellerini yine kapsam dışında bırakacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER