Eğlence

Oldboy’un yönetmeni iPhone 13 Pro ile kısa film çekti

apple iphone 13 pro

Apple, “iPhone ile çekildi” kampanyasının yeni filmi için Güney Koreli ünlü yönetmen Park Chan-wook ile çalıştı. Oldboy ile adını geniş kitlelere duyuran Park, Apple için iPhone 13 Pro ile 20 dakika uzunluğunda “Life Is But a Dream” isimli bir kısa film çekti. Uzak Doğu’nun dövüş sanatlarına fantastik bir açıdan yaklaşan film, Apple’ın YouTube hesabında yayınlandı.

Film, bir cenaze levazımatçısının tabut çalmak için bir mezarı kazmasıyla başlıyor. Bu esnada bir silahşörün hayaleti uyanıyor. Silahşörün hayaleti ise cenaze levazımatçısının köyünü kurtaran kahramanın hayaletini uyandırıyor.

Bunun ardından aksiyon, romantizm, kara komedi, dans ve müzikal hikaye anlatımının Kore versiyonu olan “pansori”nin birleşimi izleyicilerin karşısına çıkıyor. Filmi hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

Apple, iPhone 13 Pro ile çekilen filmin kamera arkası görüntülerini de paylaştı. Videoda Park ve ekibinin iPhone 13 Pro’yu çeşitli aksesuarlarla kullandığı görülüyor. Ekip telefonun odağı hızı şekilde değiştirebilmesini, arka planın bulanıklaştırılabilmesini ve düşük ışıktaki çekim kabiliyetini öne çıkarıyor. Park, filmdeki hikayeyi daima anlatmak istediğini ancak buna uygun bir kamera bulamadığını da kamera arkasında belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER