Manşetler

Apple iPhone 12 ve Mac satışlarıyla pandemiye rağmen gelirlerini artırdı

apple m4 mac

Apple’ın iPhone 12 ürün grubu, şirketin dün yayınlanan ikinci mali çeyrek yılı finans tablosuna göre Ocak-Mart 2021 takvim döneminde tüketicilerden gelen muazzam derecede güçlü talebi sürdürdü. Apple, bir önceki yıla göre yüzde 54 artışla 89.6 milyar dolarlık rekor gelir açıkladı. iPhone, bir yıl öncesine göre yüzde 66 artışla 48 milyar doların biraz altında parayı Apple’ın kasasına kazandırdı.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde, Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Bu çeyrek, hem ürünlerimizin kullanıcılarımızın bu anı kendi yaşamlarında karşılamalarına yardımcı olan kalıcı yollarını hem de tüketicilerin hepimiz için daha iyi günler için hissettiği iyimserliği yansıtıyor.” dedi. “Apple, ürün yelpazemizde kapsamlı bir inovasyon döneminde bulunuyor ve ekiplerimizin ve çalıştığımız toplulukların bu salgından daha iyi bir dünyaya çıkmasına nasıl yardımcı olabileceğimize odaklanmaya devam ediyoruz. Bu kesinlikle tamamen yeni iMac ve iPad Pro gibi ürünlerle başlıyor, ancak elektrik şebekesine getirmeye yardımcı olacağımız 8 gigawatt’lık yeni temiz enerji gibi çabalara ve önümüzdeki 5 yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 430 milyar dolarlık yatırımımıza kadar uzanıyor.”

Mac ve iPad donanımı satışları da kısmen COVID-19 salgınının gerektirdiği uzaktan çalışma ve eğitimin devam etmesi nedeniyle sırasıyla yüzde 70 ve 78 artışla bir başka çeyrekte daha artış göstermiş oldu. Dünyanın bazı bölgeleri normallik hissine döndükçe bu başarılı tablonun seyri yavaşlayabilir, bu nedenle çoğu göz, her zaman olduğu gibi iPhone’da oluyor. iPhone 12 mini’nin Apple’ın umduğu kadar iyi performans göstermediği söylense de, diğer modellerin tüketicilerin ilgisini çekeceği açıkça görülüyor. Apple CEO’su Tim Cook sonuçların açıklanmasından sonra gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinde, “Bu cihaz ailesi hem yükseltmeler hem de yeni müşteriler açısından popüler.” dedi.

Bu ikinci çeyrek kazançları, Apple için şirketin tarihinde ilk kez 100 milyar doları aşan bir geliri açıkladığı tarihi nitelikte bir Aralık çeyreğini takip ediyor. Ancak şimdi odak noktasında, Apple’ın yılın ikinci yarısında nasıl performans göstereceği ve Apple’ın 5G veri bağlantı desteği sunan ilk iPhone 12 cihazlarının gerçekten de, bazı analistlerin düşündüğü gibi, devasa yükseltme döngüsünü tetikleyip tetiklemediğine kaydırılmış durumda gibi görünüyor.

Apple’ın servisler iş kolunda da bir önceki çeyrekte kaydedilen 13.3 milyar dolara göre gelirler dikkate değer oranda artış göstererek 16.9 milyar dolara ulaştı.

Apple 2021’in ilk ürünlerini geçen hafta tanıtmıştı

Daha geçen hafta Apple, 2021’deki ilk etkinliğini düzenledi. Ve bu etkinlikte mor renkli bir iPhone 12, M1 çipi ile güçlendirilmiş yeniden tasarlanmış bir iMac, güncellenmiş iPad Pro tabletler, daha hızlı bir Apple TV 4K cihazı ve uzun süredir söylentilere konu olan AirTag aygıtları gibi yeni ürünleri tanıttı. izci. iPhone ve AirTag’ler 30 Nisan’da satışa sunulacak. Bu, Apple’ın yeni duyurduğu diğer donanımları için ön siparişlerin alınmaya başlanacağı tarih. Önümüzdeki haftalarda, büyük olasılıkla Apple’ın WWDC açılış konuşmasında yepyeni bir MacBook Pro’nun gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor

İLGİLİ HABERLER