Teknoloji

Apple yeni iPhone’ların tanıtım tarihi için beklenen işareti verdi

apple iphone 12 tanıtım tarihi

Bir süredir beklenen ve dedikoduları giderek artan iPhone 12 serisi ile tanışmaya az kaldı. Apple’ın bugünlerde Ekim etkinliği için davetiyeleri göndermesi bekleniyordu ki, beklenen davet akşamüstü geldi. 13 Ekim’de Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak olan online etkinlikte Apple’ın yeni iPhone’larını göreceğiz.

Apple’ın gönderdiği davetiyede “Hi Speed” sloganı dikkat çekiyor. Bunu Türkçeye “Merhaba Hız” olarak çevirebiliriz, ancak burada bir ses benzerliği de bulunuyor ve “High Speed”, yani “Yüksek Hız” şeklinde bir anlam da çıkarabiliriz. Apple bu şekilde yeni iPhone’larda bulunacak 5G desteğine gönderme yapıyor.

Bu yılın iPhone etkinliği normale göre daha geç bir zamanda gerçekleşiyor. Apple, geçtiğimiz temmuz ayında iPhone’ların çıkışının geleneksel eylül ayının ötesinde olacağını açıklamıştı. Bunun nedeni ise Kovid-19 pandemisinden kaynaklanan hususlar gösterilmişti. Yine de Apple, eylül ayını da boş geçmemiş, yeni Apple Watch ve iPad modellerini tanıtmıştı.

iPhone 12 olarak adlandırılması beklenen yeni serinin iPad Pro’dakine benzer şekilde, düz kenarlı bir tasarımla ve 5G desteğiyle gelmesi bekleniyor. Aralarında 5.4 inçlik ekrana sahip olacak ve iPhone 11 Pro’dan da daha küçük olacak yeni bir model bulunacak. Ayrıca 6.7 inç ekranıyla en büyük iPhone olmasını beklediğimiz bir model de seri içinde bekleniyor. Yeni iPhone’ların 120 Hz yenileme hızlı ekrana sahip olmasını bekleyenlerin bu beklentilerini başka yıla saklamaları gerekiyor.

Apple’dan sadece yeni iPhone modellerini beklemiyoruz. AirPods Studio adını taşıyacağı öne sürülen yeni bir kafa üstü kulaklık, daha uygun fiyatlı HomePod ve Tile adlı eşya izleme cihazlarına rakip olacak ve muhtemelen AirTags adını taşıyacak cihaz da beklentiler arasında yer alıyor. Tabii ki, Apple’ın bunlardan daha fazlasını duyurması da söz konusu olabilir. Örneğin, haziran ayında duyurusu yapılan ve yıl sonunda çıkacağı söylenen ilk ARM tabanlı Mac bilgisayarla ilgili yeni haberler de duyabiliriz. 

Hepsini gelecek salı akşamı görmüş olacağız. En son haberler ve anlık güncellemeler için Teknoblog.com’u ziyaret edin ve sosyal medya hesaplarımızı şimdiden takibe alın!

İLGİLİ HABERLER