Teknoloji

Apple’dan iPhone 12 sahiplerine kalp pili uyarısı

apple iphone 12 pro inceleme

Mıknatısların ve hayat kurtaran tıbbi cihazların birbirlerine pek yaklaşılmaması gerektiği bilinen bir şey. Ancak Apple, yine de bu konuda iPhone 12 sahiplerini uyarmayı seçmişe benziyor.

İnternet sitesindeki bir destek sayfasını güncelleyen Cupertino merkezli şirket, iPhone 12  ve MagSafe aksesuarlarının kalp pili ve defibirilatör gibi mıknatıslara ve radyo vericilerine karşı hassas cihazlara yakın tutulmaması gerektiğini hatırlattı. iPhone’unu kablosuz olarak şarj eden kullanıcıların bu sırada cihazı kalp pillerinden 30 santimetre uzakta tutması gerekirken, normal kullanımda da bu mesafenin 15 santimetre olduğu ifade edildi.

Apple, artan mıknatıs sayısının geçmiş iPhone modellerine kıyasla riski artırmadığının altını çizdi. Yine de, şirketin uyarısının doktorlardan kısa süre önce bu doğrultuda gelen uyarıları takip ettiğini belirtmek gerekiyor. Yapılan bir testte, iPhone 12’nin bir defibrilatörün askıya alınmasına sebep olduğu görülmüştü.

Apple iPhone 12 sahiplerini uyarsa da, telefonunu normal şekilde taşıyan ve kullananlar için ortada bir sıkıntı olmadığı söylenebilir. Kalp pili olanların ise iPhone 12’lerini ise mont veya gömlek ceplerinde taşımaması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER