Teknoloji

Apple iPhone 12 mini üretiminde kapasiteyi düşürüyor

apple iphone 12 mini

Apple’ın ekim ayında tanıttığı iPhone 12 mini için işlerin ilk günden bu yana pek yolunda gitmediği söyleniyor. Şubat ayının başında çıkan bir analizde şirketin üretimde kapasiteyi 11 milyon seviyesine çektiği belirtilmişti. Nikkei’nin haberine göre, Apple iPhone 12 mini üretiminde bir kez daha kapasite azaltma kararı aldı.

Son analizlere göre, Apple iPhone üretiminin genelinde kapasiteyi yüzde 20 oranında azaltmayı planlıyor. Bu tırpandan en çok etkilenecek modelin de iPhone 12 mini olacağı söyleniyor.

Apple’ın yılın ilk yarısında 75 milyon iPhone üretmeyi planladığı belirtiliyor. Daha önceki analizlerde şirketin toplam üretim sayısının 96 milyon olması öngörülmüştü. Şirket daha az iPhone üretmeyi planlasa da, yeni sayının 2020’nin ilk yarısında üretilen iPhone sayısından fazla olduğunu belirtmek gerekiyor.

iPhone 12 serisinin genel performansı ise Apple’ı fazlasıyla memnun ediyor gibi görünüyor. ABD’de iPhone 11 serisinden fazla satan iPhone 12 serisi, şirketin bir önceki çeyrekte rekor gelir açıklamasını sağlamıştı. Standart iPhone 12 en çok satan model olurken, Pro versiyonlar da iPhone 11’in Pro versiyonlarını sollamış durumda. iPhone 12 mini ise bir kitle bulmakta zorlanmışa benziyor.

Apple iPhone 12 mini ile beklediklerini alamasa gibi görünse de, şirketin iPhone 13 mini’yi çıkarmaktan vazgeçmediği söyleniyor. Bu öngörünün doğruluğunu görmek için sonbaharı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER