Teknoloji

Apple iPhone 12 için daha farklı bir pil tasarımı kullanabilir

apple iPhone 12 RAM miktarıyla ilgili yeni bir sızıntı tanıtım tarihi

Analist Ming-Chi Kuo, Apple ürünlerine dair isabetli analiz ve öngörülerle tanınıyor. Kuo’nun imzasını taşıyan son rapora göre, Apple iPhone 12 üretim maliyetlerini azaltmanın yollarını arıyor. Şirketin bu ihtiyacının temelinde ise yeni iPhone’larda 5G desteğinin de sunulacak olması bulunuyor.

Tedarikçi verilerine göre, 6GHz altı 5G desteği sunmanın iPhone üretimindeki ekstra maliyeti 85 dolara çıkıyor. Milimetre-dalga teknolojisinde ise bu maliyet 135 dolara kadar yükselebiliyor.

Apple’ın tedarikçilere parça maliyetlerini azaltmaları için baskı uyguladığı söyleniyor. Kuo, şirketin ekstra maliyetin bir kısmını karşılamak adına iPhone 12’de daha ucuz bir pil tasarımını kullanabileceğini iddia ediyor.

iPhone 12’nin pil devresinin daha az katmana sahip olacağı ve daha küçük bir alanı kaplayacağı belirtiliyor. Bunun da iPhone 11’e kıyasla yüzde 40 ila 50 arasında bir maliyet tasarrufu sağlayacağı ifade ediliyor. Apple’ın 2021 ile birlikte maliyetleri tamamen azaltmak adına sert pil devresi tasarımından vazgeçip yumuşak devreye geçiş yapacağı da iddialar arasında bulunuyor. Bunun son kullanıcı deneyimini etkilemeyeceği ifade ediliyor.

Apple, 5G ile artan maliyetlere rağmen iPhone 12 serisinin fiyatlarını iPhone 11 serisine mümkün olduğunca yakın tutmayı istiyor. Şirket, böylelikle küresel koronavirüs salgınının etkilerine rağmen güçlü bir satış ivmesi yakalamayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER