Teknoloji

Apple iPhone 12 için Fransa’nın istediği güncellemeyi yayınlayacak

iphone 12 a101 11 nisan 2024

iPhone 15’in tanıtıldığı bu hafta içinde oldukça ilginç başka bir gelişme yaşanmış ve Fransa, standart değerlerin üstünde radyasyon yaydığı gerekçesiyle iPhone 12’nin satışına yasak getirmişti. Fransız yetkililer, sorunun bir yazılım güncellemesiyle çözülebileceğini de belirtmişti. Apple iPhone 12 için Fransa’nın beklediği yazılım güncellemesini yayınlanacağını açıkladı. Şirket konunun Fransa’da uygulanan bir test protokolünden kaynaklandığını ve bunun bir güvenlik sorunu olmadığını belirtti.

Fransız yetkililer, Apple’ın hazırladığı yazılım güncellemesini testten geçirecek ve iPhone 12’nin radyasyon yayılım standartlarıyla uyumlu olup olmadığını kontrol edecek. Apple daha önce, iPhone 12’nin birden fazla uluslararası kuruluş tarafından onaylandığını ve radyasyon standartlarına uygun olduğunu belirterek Fransa’nın yasağına karşı çıkmıştı. Burada uluslararası standartlar ve Fransız standartlarının birbirlerinden ayrıldığı anlaşılıyor.

iPhone 12 serisinin piyasaya sürülmesinden üç yıl sonra bu sorunun nasıl ortaya çıktığı hâlâ belirsiz. Aslında Fransa yasağı, Apple’ın iPhone 15 serisinin duyurulmasının ardından cihazın satışını durdurduğu gün uygulamaya koyulmuştu.

Apple iPhone 12 güncellemesiyle Fransa sorununu çözecek

Yine de, milyonlarca insanın kullanmaya devam edeceği bir iPhone modelinin, bir ülkenin düzenleyici kurumu tarafından radyasyon sınırlarını aştığı yönünde etiketlenmesinin iyi bir reklam olmadığı kesin. Apple iPhone 12 için hazırladığı yazılım güncellemesiyle bu durumu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER