Teknoloji

Apple iPen patentleri modüller sayesinde projektör, kamera, ses kaydedici gibi kullanılan kalemi işaret ediyor

Apple’ın iPen olarak adlandırdığı dijital kalem projesi için şimdiye kadar 22 patent kaydı gerçekleştirilmiş. Modüler yapıdaki bu kalem için projektör, kamera, lazer işaretçi ve kaydedici gibi eklentiler de öngörülmüş.

apple-ipen-patent-060214-1

iPhone veya iPad ile birlikte kullanılması için tasarlanan iPen, patent kayıtlarına göre epey şekillenmiş bir ürün. Eğer Apple gelecekte böyle bir cihazı çıkarırsa, sadece kalemin kendisinden değil, satacağı eklentilerle de epey gelir elde edebilir.

Projektör sayesinde iPen bir dokümanın duvara yansıtılmasını sağlayabilir, ayrıca kalem sayesinde havaya yansıtılan belge üzerinde de düzenlemeler yapılabilir. Ayrıca projektör bir kamera sayesinde yansıtma yapacağı yüzeyin ne kadar doğrulukta gösterim yapabileceğini algılıyor, benzer bir teknik optik farelerde de kullanılıyor.

Başka bir eklenti olan lazer işaretleyici de renk değiştirme imkanına sahip olacak. Kontrol kalemi ucuyla birlikte kullanılmaya devam edecek bu eklenti sayesinde kalemi hâlâ dokunmatik ekranlarla birlikte kullanmak mümkün olacak.

apple-ipen-patent-060214-2

Kamera modülü sayesinde çekilen fotoğraflar da bir cihaza kablosuz olarak aktarılabiliyor. Ses kaydedicisi de üstünde barındırdığı kaydet, durdur, oynat, geri ve ileri al tuşlarıyla ses kaydedicileriyle benzer şekilde çalışacak.

Jiro ve ivmeölçer sayesinde havada yapılan hareketler tanınacak. El hareketleri sayesinde sayfa çevirme veya sunum sırasında sayfaları atlama gibi işler de mümkün olacak.

iPen’in şarj bir modül yardımıyla, kablosuz olarak gerçekleştirilecek. Ancak kalemin ucunu kullanarak USB bağlantısının sağlanması da bir örnek olarak gösteriliyor.

Apple’ın iPen cihazı henüz proje aşamasından öte geçmiş gibi görünmüyor. Ancak Tim Cook’un yeni ürün segmentlerine girişi müjdelediği bir ortamda, iPen de güzel bir hamle olabilir. İlerleyen ayları beklemekte fayda var.

İlgili >> Patently Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER