Teknoloji

Apple iPad’de oyun deneyimini fare ve klavye ile zenginleştirecek

Apple iPad'lerde oyun deneyimini daha da zenginleştiriyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iOS 14, iPadOS 14 ve tvOS güncellemeleriyle birlikte Xbox Elite Wireless Controller Series 2 oyun kumandası için destek ekliyor. Bu destek kapsamında dört adet kürek tuşu için de destek sunulacak, hatta tuşların yeniden belirlenmesi imkanı da sunulacak. Apple’ın tuşların işlevlerini yeniden belirleme özelliği tüm desteklenen kumandalar için geçerli olacak. Hatta düğmelerin işlevlerini her bir uygulama veya oyun için belirleyebileceksiniz.

Tüm bu yenilikler Apple cihazlarında oyun kumandalarının kullanılmasına yönelik önemli ilerlemeler olarak nitelendirilebilir. Ancak şirket, iPad’lerde oyunların sadece bir oyun kumandası ve dokunmatik ekranla değil, klavye ve fare ile de oynanmasına imkan tanıyor.

Şu anda iPad oyunları için bir klavye kullanmayı deneyebilirsiniz, ancak aynı anda birden fazla tuşa basamazsınız. Yani destek çok zayıf durumda. Yine mevcut iPad oyunlarında fare desteği sıklıkla ek tıklatmaları gerektiriyor ve çok doğal bir his vermiyor. Bundan dolayı Apple, oyun geliştiricilerine bu alanı da iyileştirme izni veriyor.

Özellikle keskin nişancı oyunu oynamayı sevenler veya giriş için daha fazla doğruluğa ihtiyaç duyan oyunlar için bu gelişme mükemmel bir haber niteliğini taşıyor. Hatta Apple, oyun geliştiricilerine Dock veya Denetim Merkezi gibi işaretçi sistem hareketlerini de devre dışı bırakma imkanı sağlıyor. Bu sayede oyunlar tam ekranda oyunun avantajından tam anlamıyla yararlanabilecek.

Girişlerle ilgili bu iyileştirmelerin yanında Apple, Game Center kullanıcı arayüzünü de yeniliyor. Yenilenen tasarımda oyunların üzerinde şeffaf katman olarak açılacak yeni bir kontrol merkezi var. Bu görünüm hem yatay hem de dikey oryantasyonları destekliyor. Apple, Game Center’ın başarılar bölümü de yeniden tasarlandı. Uygulamanın iOS, iPadOS, tvOS ve macOS genelinde sunduğu görünüm de birbiriyle daha tutarlı hâle getirildi.

Tüm bu eklentiler Apple’ın iPhone, iPad ve Apple TV’de oyun deneyimini iyileştirmek için epey mesai harcadığını gösteriyor. İşletim sisteminde yapılan büyük ilerlemeler göz önünde bulundurulduğunda, Apple’ın iPhone, iPad, Mac ve Apple TV’lerle uyumlu çalışacak ve AirPods gibi arada kesintisiz geçiş sağlayacak bir kumanda çıkarmaması şaşırtıcı sayılır. Böylelikle iPad ve Apple TV’nin oyun tarafında ihtiyaç duyduğu donanım desteği de sağlam biçimde sunulabilirdi.

İLGİLİ HABERLER