Teknoloji

Apple yeni iPad’ini 2018’in sonlarında çıkarmayı planlıyor

apple ipadTecrübeli Apple analisti Mark Gurman’a göre, Apple iPad ailesinin yeni üyesini 2018’in sonlarında piyasaya çıkarmayı planlıyor. Gurman, söz konusu bilginin kaynağının Apple’ın yonga üretim biriminin genişletilmesine ilişkin bir belgeden geldiğini belirtti. Söz konusu belgede, Apple’ın 2018’de dizüstü bilgisayarlarını yenileyeceği ve yeni bir masaüstü bilgisayar çıkaracağı bilgisi de yer alıyor.

Yeni iPad’de Apple tarafından tasarlanmış bir grafik motorunun bulunması bekleniyor. Özel yapay zekâ yongası da Apple’ın yeni tabletine yerleştireceği bileşenler arasında sayılıyor.

Yeni iPad ile ilgili ilk dedikodular 2017’nin ekim ayında gündeme gelmişti. Apple ürünleriyle ilgili isabetli analiz ve öngörüleriyle tanınan analist Ming-Chi Kuo, yeni iPad’in Face ID’nin eklenmesiyle birlikte farklı bir tasarıma kavuşabileceğini belirtmişti. Gelişmiş bir üç boyutlu yüz tanıma teknolojisi olan Face ID, ilk olarak iPhone X ile kullanılmaya başlamıştı. Yeni iPad’in ekran çerçevelerinin incelmesi ve görsel açıdan daha seleflerine kıyasla daha farklı bir yerde durması da bekleniyor.

Apple iPad ailesinin yeni üyesinin izleri iOS 11.3 betasında görüldü

Apple iPad ailesinin yeni üyesi ile ipuçlarını iOS 11.3 için hazırlanan beta sürümüne de yerleştirmişti. Kodlarda görülen “Modern iPad” şeklindeki kalıbın cihazın yeni tasarımına ve yeni gezinme yöntemlerine bir gönderme olduğu düşünülüyor. iPhone X’un TrueDepth kamerasının yeni iPad’e yerleştirilmesi durumunda kullanıcılar Face ID’nin yanı sıra özçekimler için portre modu ve Animoji gibi özelliklerden de yararlanabilir.

İLGİLİ HABERLER