Teknoloji

Apple iPad ve MacBook üretiminin bir kısmını Çin’den Vietnam’a kaydırıyor

apple m2 macbook air yeni
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, Foxconn’dan iPad ve MacBook üretim kapasitesinin bir kısmını Vietnam’a kaydırmasını istedi. Foxconn’un Bac Giang bölgesindeki tesislerine kurulacak montaj hatlarının gelecek yılın ilk yarısında üretime başlaması bekleniyor. Reuters‘a bu bilgileri aktaran kaynak, Apple’ın ABD ve Çin arasında mevcut olan ticari anlaşmazlıklar nedeniyle tedarik zincirini çeşitlendirmek istediğini söylüyor.

Reuters’ın haberinde hangi iPad veya Mac modellerinin montajının Vietnam’da yapılacağı belirtilmiyor. Bunun yanı sıra Apple’ın toplam üretiminin ne kadarlık bir kısmının Çin dışına taşınacağı da söylenmiyor. Ancak bunlar Apple’ın Vietnam’da montajı yapılan ilk ürünleri olmayacak. Apple bu yılın başlarında AirPods Pro üretimini bu ülkede yapmaya başlamıştı.

Öte yandan Apple, bir süredir bazı iPhone modellerini de Hindistan’a üretiyor. Ne var ki, bu hamlenin ABD-Çin arasındaki ticaret savaşlarıyla ilgisi yok. Daha çok bu ülkenin yerel ithalat kanunlarının gereksinimlerini karşılamaya yardımcı olacak bir hamle yapılmıştı.

Nikkei, bu haftanın başlarında Foxconn’un Vietnam’da 270 milyon dolarlık bir yatırım planladığını ve buradaki üretim kapasitesini artıracağını haberleştirmişti. Tayvanlı şirketin üretim hatlarının yüzde 30’dan fazlasını Çin dışına taşımakta olduğu söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER