Teknoloji

Apple uygun fiyatlı yeni iPad’lerde Face ID’ye yer vermeyebilir

apple ipad

Apple geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı iPad Pro modellerinde bugüne kadarki tabletlerinden daha farklı bir tasarımı tercih etmişti. Şirketin bu tasarım tasarım anlayışını daha uygun fiyatlı iPad’lere de taşımasını umanların beklentilerini aşağıya çekmesinde fayda var. iOS 12.2 betasını inceleyen yazılımcı Steve Troughton-Smith, Face ID barındırmayan dört yeni iPad modeline ait referansların olduğunu belirtti. Troughton-Smith, bu dört modelde Touch ID’nın bulunmasının ve daha geleneksel tasarım çizgilerine bağlı kalınmasının muhtemel göründüğünü ifade etti.

Apple’ın daha düşük bir fiyat etiketiyle piyasaya sürmeyi planladığı tabletler için bu yönde bir tercihte bulunması kulağa çok şaşırtıcı gelmiyor. Ancak bu tercih şirketin derinlik algılayabilen kamera teknolojisine sahip ürünlerinin “uygun fiyatlı” hâle gelmesinin de zaman alacağını gösteriyor.

 

Aynı kodda yeni bir iPad touch’a yönelik referanslar da bulunuyor. Yeni iPad touch’ta neyin yeni olacağı konusunda ise henüz ortada bir bilgi bulunmuyor. Apple’ın kapsamlı bir değişim yerine iPod touch’ın eskiyen A8 işlemcisini değiştirmesi daha muhtemel görünüyor. Şirketin bu yönde hazırlıklarının olduğuna dair haberler daha önce de gündeme gelmişti.

Apple iPad mini cephesindeki sessizliğini de 2019’da bozabilir. Avrasya Ekonomik Komisyonu’ndan altı farklı iPad modelinin sertifika alması ve bu modellerin numaraları, yeni bir iPad mini’nin de yolda olabileceğinin işaretini veriyor. Kısacası mevcut işaretler Apple’ın tablet konusunda 2019’u geçtiğimiz yıllara kıyasla biraz daha hareketli geçireceğini gösteriyor

İLGİLİ HABERLER