Teknoloji

Apple iPad Smart Cover’ın yeni versiyonunda bildirimler için LED kullanabilir

Apple’ın bir sonraki iPad Smart Cover’ı orijinaline göre daha akıllı olabilir. Ortaya çıkan bir patent başvurusu Apple’ın Smart Cover’a bildirimler için ışık entegre etmeyi planladığını gösteriyor. ABD Patent ve Marka Ofisi’ne gönderilen başvuru dosyası “Aksesuar cihazda görsel entegre bildirim sistemi” adını taşıyor.

apple-ipad-kilif-130614

Apple’ın başvurusunda önerilen kılıf mevcut 3 katlı Smart Cover’a benzer olmakla beraber düşük güç tüketimli LED veya elektrik ışıklı paneller barındırıyor. Bu ışıklar için ihtiyaç duyulan güç ise MagSafe kablo bağlantısı veya endüktif kablosuz şarj ile sağlanıyor. Yenilenen Smart Cover’ın sadece yeni nesil iPad’lerle birlikte çalışması muhtemel gözüküyor.

Bir başka başvuruysa kapak kapalıyken ekranın görülmesini sağlayan şeffaf şekiller barındıran bir kılıfı ortaya çıkarıyor. Bu kılıf akıllara Samsung’un kılıf kapalıyken ve ekran kilitliyken bilgilerin görülmesini sağlayan S-View’ini getiriyor. Bu kılıf takılı olduğu zaman ekranda bilgiler önem sırasına göre sıralanıyor. Bildirimleri görmezden gelmek isteyenlerin ise iPad’in ses düğmelerini kullanması yeterli oluyor. Apple bu iki kapak fikrini bir araya getiren başka bir öneri sunmayı da ihmal etmiyor. Bu formatta ekranın bazı bölümleri bildirimleri göstermek ve LED panellerinin görülmesi için kesiliyor.

Söz konusu kılıflar şu anda patent aşamasında olduğu için Apple’ın bu kılıfları yakın zamanda piyasaya sürmesi beklenmiyor.

İlgili >> Apple Insider

İLGİLİ HABERLER