Teknoloji

Apple iPad Pro’nun bir bilgisayar olarak kabul edilmesini istiyor

Apple iPad Pro‘nun sadece bir tablet olmadığı, aynı zamanda bir bilgisayar olduğu yönündeki ısrarını devam ettiriyor. Şirket yeni iPad Pro için hazırladığı son reklamda cihaz için “yeni bilgisayarınız olabilir” ifadesini kullanırken, iPad Pro’nun pek çok bilgisayardan daha güçlü olduğunu belirtip bir “bilgisayar” olduğu vurgusunu da yapıyor. Bazıları için iPad yıllardır bir bilgisayar işlevi görse de; standart bilgisayarları etkilemeyen kısıtlamalarının bulunması, büyük çoğunluk için iPad’i bilgisayar olarak kabul etmeyi zorlaştırıyor.

iPad Pro’nun bilgisayarın yerini alıp alamayacağı, 2015’te 12.9 inç ekranlı ilk iPad Pro’nun piyasaya çıkışından bu yana sorulan bir soru. Ancak Apple’ın pazarlama materyallerinde bu açıyı kullanmaya başlaması yeni bir durum. Daha önce hazırlanan iPad reklamlarında tabletlerin bilgisayarlardan farklı cihazlar olduğu ve geleceği sembolize ettiği vurgulanmıştı. Şimdi ise Apple, tabletlerin farklı cihazlar olduğu iddiasından vazgeçmiş gibi görünüyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”tUQK7DMys54″]

Apple’ın iPad Pro için hazırladığı yeni reklamda iPad Pro’nun yüksek kaliteli filmleri oynatabilen, müzik yapılabilen ve Photoshop’u çalıştırabilen yetenekli bir bilgisayar olduğunu vurguluyor. USB-C girişinin ve A12X  işlemcinin varlığı, Apple’ın bu önermesini kuvvetlendiren unsurlar olarak öne çıkıyor.

Apple iPad Pro’yu bilgisayar olarak değerlendirse de, hâlâ bu değerlendirmede eksik bazı noktaların olduğu gerçeği değişmiyor. Hâlâ USB-C girişi üzerinden cihaza harici depolama alanı bağlanamaması ve birden fazla tarayıcı penceresinin aynı anda görüntülenebilecek şekilde açılamaması, bu eksikliklerin en büyükleri olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER