Teknoloji

Apple iPad Pro ve MacBook Pro’da yeni OLED teknolojisini kullanacak

apple ipad pro magic keyboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple iPad Pro ve MacBook Pro’da yeni bir OLED teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor. Bu yeni teknolojide iki ışık emen diyot katmanının bulunduğu ve böylelikle parlaklığın ikiye katlanacağı belirtildi. Benzer haberler eylül ayında da gündeme gelmişti.

Söz konusu teknolojinin hâlihazırdaki en önemli problemi pahalı olması olarak gösteriliyor. Buna ek olarak, üretim sürecinin de henüz tam anlamıyla geliştirilmediğini belirtmek gerekiyor. Konuyla ilgili kaynaklar, ilk ürünlerin hazır olmasının 2023 veya 2024’ü bulabileceğini söylüyor.

Apple’ın fiyatları nedeniyle bu paneli sadece 11 ve 12.9 inç iPad Pro ve MacBook Pro’da kullanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Söz konusu panellerde TFT için LPTO teknolojisinin de destekleneceği belirtiliyor. Panelin yenileme hızının da 10 ila 120 Hz arasında değişeceği söyleniyor.

iPad Pro ve MacBook Pro’da yeni bir OLED teknolojisini kullanmaya hazırlanan Apple, bir taraftan da micro-LED panelleri değerlendiriyor. Şirketin ürün gamında her iki teknolojiyi de görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER