
Apple’ın mevcut modellerine kıyasla daha büyük bir iPad üretmeye hazırlandığı bir süredir teknoloji dünyasında yüksek sesle konuşuluyor. Bloomberg ve The Wall Street Journal’da yer alan bir habere göre, “iPad Pro” olarak da anılan bu modelin üretimine eylül ayından önce başlanması planlanmıyor.
Daha önce ortaya çıkan dedikodularda şirketin bugüne kadarki en büyük iPad’inin üretimine 2015’in ilk çeyreği içinde başlayacağı öne sürülmüştü. Ancak üretime eylül ayında başlanması ve yeni iPad’in ekim ayı içinde tanıtılması, şirketin son yıllarda iPad için izlediği çıkış politikasıyla da paralellik gösteriyor. Bloomberg’in haberinde ekran tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle piyasaya çıkışında iPad Pro’nun arzıyla ilgili problemlerin oluşabileceği de belirtiliyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple iPadOS 27 listesinde eski iPad Pro hatasını düzeltti

Apple’ın WWDC’de göstermediği üç iOS 27 özelliği ortaya çıktı

Apple eylülde iPhone Ultra ve M5 Mac’leri sahneye çıkarabilir

Apple’ın yeni AI modeli ilk kez Google altyapısında çalışacak

Apple’ın WWDC 2026 sahnesinde anlatmadığı iOS 27 yenilikleri
The Wall Street Journal’ın haberinde ise Apple’ın iPad Pro’ya yeni özellikler ekleyip eklememe konusunu değerlendirdiği, tasarım konusunda da henüz nihai bir karara varılmadığı bilgisi yer alıyor. Gazetenin kaynaklarına göre, Apple iPad Pro’nun bilgisayar vazifesi görmesi için bir klavye ve fare girişi eklemeyi değerlendiriyor.
Buna ek olarak, veri transferini hızlandırmak için iPad Pro’ya USB 3.0 girişinin de eklenebileceği konuşuluyor. The Wall Street Journal, Apple’ın iPad’in şarj süresini hızlandıracak teknolojiler üstünde durduğu bilgisini de veriyor.
12.9 inç ekranlı iPad Pro’ya dair dedikodular aylardır konuşuluyor. Apple’ın mevcut tabletleri ve MacBook serisinin arasında bir yerde konumlanması öngörülen cihazın daha güçlü bir donanıma sahip olması ve üretkenlik üstüne odaklanması bekleniyor.
Apple bu tarz bir hazırlık içinde olduğunu asla doğrulamasa da, iPad serisine daha büyük ekranlı bir modelin eklenmesinin satışları artırması oldukça muhtemel gözüküyor. iPad satışlarının yıllık bazdaki düşüşü göz önüne alınınca şirketin bir hamlede bulunması ihtimali kulağa daha mantıklı geliyor.
⚡️⚡️ BU FIRSATLAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ⚡️⚡️
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.


