Teknoloji

Apple iPad Pro reklamında bilgisayarın pabucunu dama atıyor

apple ipad proApple iPad Pro için hazırladığı yeni reklamda “PC’nin pabucunun dama atıldığı” bir dünyanın yakın olduğunu iddia ediyor. Cupertino merkezli şirket, bu dönüşümde iOS 11’in de iPad Pro kadar önemli olduğunun mesajını vermeye çalışıyor.

Ancak Apple’ın söz konusu mesajı, 60 saniyelik reklamın sonuna kadar pek kolay anlaşılmıyor. Reklamda küçük bir kız, iPad Pro’sunu çantasına koyarak bisikletine atlıyor. Önce bir apartmanın önünde FaceTime’da arkadaşıyla konuşan kahramanımız, ardından böceklerle ilgili ödevini iPad Pro üzerinde hazırlıyor. Böceklerle ilgili ödev hazırlanırken iPad Pro’nun kamerasıyla çekilen fotoğraflar da kullanılıyor.

iPad Pro ile otobüste çizgi roman okuyan, Apple Pen’i kullanarak çizim yapan kahramanımız hareketli günün ardından evine dönüyor ve bahçesinde yine tabletiyle keyif yapmaya koyuluyor. Ardından bahçeye çıkan yan komuşunun “Bilgisayarda ne yapıyorsun?” sorusuna verilen “Bilgisayar nedir?” cevabı reklamın ana fikrini oluşturuyor.

Apple iPad Pro tanıtımında daha farklı bir dil kullanıyor

Apple iPad Pro için hazırladığı yeni reklamla birlikte daha farklı bir yaklaşımı benimsemiş gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, geçtiğimiz yıl hazırladığı bir reklamda “Bilgisayarın ne olduğunu biliyorum dediğiniz anda iPad Pro gelir” şeklinde bir ifade kullanmıştı. Apple şimdi ise “Bilgisayar nedir?” sorusuyla iPad Pro’yu pazarlamaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER