Teknoloji

Apple iPad Pro ile Office 365 aboneliği de satıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ipad pro

Apple iPad Pro ile kurumsal profesyonellere Windows yüklü dizüstü bilgisayarları dışında bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Şirket, bu amaç doğrultusunda potansiyel kullanıcılarının karşısına tanıdık bir yüz çıkarıyor: Microsoft Office uygulama seti. 9.7 inç ekranlı yeni iPad Pro’yu sipariş edenlere, siparişlerine Office 365 aboneliği eklemeyi isteyip istemedikleri soruluyor. Office 365’in sipariş formunda Apple tarafından üretilmemiş tek ürün olduğunu da ayrıca belirtmek gerekiyor. Office 365 ile Word, Excel, PowerPoint ve OneNote uygulamaları tarafından sunulan tüm hizmetlerden tam teşekküllü olarak faydalanılabiliyor.

Bu hamlenin biraz beklenmedik olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu “beklenmeme” durumunun gerekçesi ise Apple’ın iWork üretkenlik uygulamaları setine sahip olmasından ziyade, Microsoft’un iOS Office uygulamaları için neredeyse tam teşekküllü ücretsiz sürümler sunması. (Bu noktada söz konusu sürümlerin 9.7 inç iPad Pro’da ücretsiz olduğunu, 12.9 inç iPad Pro’da ise ücret ödemek gerektiğini belirtmekte fayda var. Microsoft’un ücretsiz kullanımı 10.1’den küçük ekranlarla sınırlı kılması bu kısıtlamanın temelini oluşturuyor.)

office 365 ipad

Office 365’e abone olma seçeneği iPad Air 2, iPad mini 2 ve iPad mini 4 siparişlerinde de bulunuyor. Apple ülkemizde gerçekleştirilen iPad alışverişlerinde de bu seçeneği sunuyor. Kullanıcılardan Kişisel paket için 199 TL, Ev paketi içinse 299 TL ekstra olarak talep ediliyor.

iPad Pro’nun Microsoft Surface’a karşı üstünlük sağlaması için, Apple’ın önünde kullanıcılarına işlerini halletmelerine yardımcı olabilecek her türlü aracı sunmaktan başka yol bulunmuyor. Araştırmalar, üretkenlik konusunda Office’in halen temel standart olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER