Teknoloji

Apple iPad Pro için 14 ve 16 inç seçeneklerini değerlendiriyor

apple ipad pro magic keyboard
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 2021 mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporu, Mac ve iPad gelirlerinin bir önceki yıla kıyasla hatırı sayılır ölçüde arttığını göstermişti. Mac gelirleri 9.10 milyar dolara çıkarken, iPad gelirleri de 7.8 milyar dolara yükselmişti. Görünen o ki, Apple bu ivmeyi yeni ve daha büyük ekranlı iPad Pro modelleriyle sürdürmeyi planlıyor.

Bloomberg’den Mark Gurman, şirketin 14 ve 16 inçlik iki iPad modeli çıkarabileceğini belirtti. Bunun Gurman’ın isteği olmaktan fazlası olduğunu gösteren çeşitli işaretlerin de mevcut olması, işleri daha ilginç hâle getiriyor. Gurman, Apple’daki mühendis ve tasarımcıların uzun süredir daha büyük ekranlı iPad’leri değerlendirdiğini, ancak bu modellerin gerçeğe dönüşmesinin önünde uzun bir süre olduğunu belirtti.

Apple’ın ajandasındaki öncelikli gündem maddesi, 2022’de yenilenecek olan iPad Pro serisi. Sadece 12.9 inç ekranlı modelde mini-LED panel bulunuyor. 11 inç modelde ise tedarik sıkıntısı nedeniyle mini-LED panele yer verilmiyor. 14 ve 16 inç mini-LED panellerin ise öncelikle bu yıl çıkacak yeni MacBook’larda kullanılması bekleniyor.

Tedarik zincirinin toparlanmasının ardından Apple’ın daha büyük ekranlı iPad Pro’lar için harekete geçebileceği belirtiliyor. Ancak bunun sadece fikir aşamasında kalmasının da ihtimaller dahilinde olduğunu unutmamak gerekiyor.

Apple iPad Pro ve MacBook modelleri arasındaki çizgileri de inceltiyor. M1 işlemciyi her iki cihazda da kullanan Apple, iPadOS ve macOS platformlarını da yaklaştırmayı sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER