Teknoloji

Apple iPad Pro ekranlarında önemli değişikliklere hazırlanıyor

apple ipad pro magic keyboard

Apple iPad Pro ekranlarının büyüklüğünü az da olsa artırmaya hazırlanıyor. Ekran büyüklüğünün 11 ve 12.9 inçten 11.1 ve 13 inçe çıkacağı söyleniyor. Ekran analisti Ross Young’a göre, bu modeller 2024’te satışa sunulacak.

Bu iPad Pro modellerinde OLED paneller kullanılacak. Apple’ın çerçeveyi incelteceği ve ekrandaki büyümeye rağmen iPad Pro’ların fiziksel boyutlarının değişmeyeceği söyleniyor.

Apple’ın mevcut ürün portföyünde 11 inç LCD ekranlı ve 12.9 inç mini LED ekranlı iPad Pro modelleri bulunuyor. Eğer bu dedikodular gerçeğe dönüşürse, Apple 2024 model üst sınıf tabletlerinde panel ayrımına son vermiş olacak.

Apple iPad Pro ailesinin en yeni üyelerini ekim ayında tanıtmıştı

Şirketin en yeni iPad Pro’ları geçtiğimiz ekim ayında tanıtılmıştı. Bu tabletlerde M2 işlemci bulunuyor. Apple’ın 2024’e kadar yeni bir iPad Pro çıkarmamamasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Apple iPad Pro ailesine 2023’te 14.1 inç ekranlı bir modelin daha eklenebileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Ancak bu iddia hâlihazırda dolaşımdan kalkmış gibi görünüyor. Buna karşın 16 inç ekranlı bir iPad’in kullanıcılarla buluşabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER