Teknoloji

Apple iPad Pro donma problemini araştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-kutu-acilimi-3

Bazı iPad Pro sahipleri bir süredir tabletin bir kez tamamen şarj olduktan sonra tepkisiz hâle geldiği yönünde şikayetlerini bildiriyor. Kullanıcıların bazılarının söylediğine göre, iPad Pro tamamen şarj edildikten, şarj aletiyle bağlantısı kesilmezse, ekran tamamen kararıyor. Sorunu gidermek için başvurulması gereken tek çözümün cihazı yeniden başlatmaya zorlamak olduğu belirtiliyor. Apple şikayetlerin ışığında sorunu araştırdığını kaydetti. O zamana dek sorun yaşayan kullanıcıların bir süre daha bu sorunla karşılaştıklarında iPad Pro’larını yeniden başlatmaya zorlamaları gerekecek demek.

iPad Pro kullanıcıların eline ulaşmaya başladıktan kısa bir süre sonra söz konusu şikayetler de yükselmeye başladı. Bazı haberlere göre iPad Pro şarj edilirken düzgün şekilde çalışıyor, ancak pil doluluk oranı yüzde 100 olduğunda tablet donuyor.

Bu durumu tersine çevirmenin tek yolu iPad Pro’yu yeniden başlatmaya zorlamak oluyor. Problem en azında çoğu kullanıcı için her şarjda yaşanıyor gibi görünmüyor olsa da, bazıları için sık sık karşılaşılan büyük bir sorun gibi duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: iPad Pro Kutusundan Çıkıyor

Apple yaşanan bu sorunlarla ilgili olarak yeni bir destek dokümanı yayınladı. Bu dokümanda kullanıcılara Ana Ekran ve Güç butonlarına aynı anda yaklaşık 10 saniye boyunca basılı tutarak, Apple logosunu görünceye kadar beklemeye ve sonuç olarak yeniden başlatmaya zorlamalarını öneriyor.

İLGİLİ HABERLER