Teknoloji

12.9 inç’lik Apple iPad Pro A8X işlemciyle gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-air-inceleme-00018

Apple’ın iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch’u duyurmasıyla birlikte biraz yavaşlayan dedikodu çarkı, yeniden hızlanacağa benziyor. Çarkı döndürme sırasıysa iPad’lere geçmiş durumda. iPad Air 2 ve 12.9 inç’îlk iPad Pro’ya ilişkin haberler önümüzdeki dönemde gündemde önemli yer tutacak gibi gözüküyor.

Tayvan merkezli internet sitesi Technews’in kaynaklarına göre, 12.9 inç’lik iPad Pro’daki büyüme ekran boyutuyla sınırlı kalmayacak. Yeni A8X işlemci sayesinde Apple iPad Pro mevcut modellere kıyasla daha yüksek bir hıza sahip olacak. A8X işlemci daha büyük ekran boyutu ve daha yüksek çözünürlük konusunda da grafik işlemcisine yardım edecek. Daha önceki dedikodularda Apple iPad Pro için 4K ekran çözünürlüğü işaret edilse de, Apple’ın geçmiş hamlelerinden hareketle bu denli büyük bir sıçrama beklenmiyor.

Apple geçmiş yıllarda kullandığı A5 ve A6 işlemcilerin arkasından A5X ve A6x işlemcileri cihazlarına yerleştirmişti. 2013 model A7 işlemciyi ise yeni iPhone’larda kullanılan A8 işlemci takip etti. Apple’ın iPad Pro’yla birlikte A8X işlemciyi de görücüye çıkaracağı söylenirken, iPad Air 2’nin A8 işlemci barındırması öngörülüyor. Kaynaklar iPad Air 2 ve iPad Pro’nun 2 GB RAM ile geleceğini iddia ediyor.

Apple iPad Pro’nun resmiyet kazanacağı tarih olarak 2015’in nisan ayı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER