Manşetler

Apple yeni iPad’lerde klasik tasarımdan vazgeçmeyecek

apple ipad

Apple iPad ailesine bu yıl iki yeni model daha eklemeye hazırlanıyor. Şirketin bu yeni modellerde 2018 model iPad Pro’da açtığı yoldan gitmeyeceği ve iki popüler özelliği koruyacağı söyleniyor. Yeni bir iddiaya göre, yedinci nesil iPad geleneksel iPad’lere yakın bir tasarıma sahip olacak. Apple’ın 2018 model iPad Pro’larda Touch ID’den vazgeçip yerine Face ID’yi koyması, bazı kullanıcılarda hayal kırıklığına yol açmıştı.

Apple 2018 model iPad Pro’larda 3.5 mm. kulaklık jakına da yer vermemişti. Kulaklık jakının yokluğu da kullanıcıları üzen bir diğer nokta olmuştu. Mevcut kulaklığını yeni iPad Pro’ya bağlamak isteyenlerin ekstra bir adaptör kullanması gerekiyor. Apple’ın kulaklık jakından vazgeçmesi tuhaf bir durum olmasa da, şirketin iPad Pro’da da böyle bir tercihte bulunması sürpriz olarak değerlendirilmişti. Tabletlerde kasanın daha büyük olması, kulaklık jakına yer vermeyi kolaylaştırıyor. Apple’ın iPad Pro sahiplerini de AirPods almaya teşvik etmek adına bu yolu seçmiş olduğu da söylenebilir.

2018 model iPad Pro’ların tasarımı, akıllara 2019 model iPad’ler konusunda da çeşitli sorular getirmişti. Macotakara sitesinde yer alan habere göre, yedinci nesil iPad’de hem Touch ID bulunacak hem de 3.5 mm. kulaklık jakı yer alacak. Apple’ın bu kararının altında çeşitli sebeplerin yattığı söyleniyor. Şirketin öncelikle aynı tasarımı kullanarak üretim sürecindeki maliyeti düşük tutmayı istediği iddia ediliyor.

Apple iPad mini’yi de yenileyebilir

Apple bu sayede yeni iPad’leri daha uygun fiyatlarla müşterilerin karşısına çıkarmayı başarabilir. Touch ID sensörlerin maliyeti, Face ID’de kullanılan TrueDepth kamera sistemine göre daha uygun. Yeni iPad’in diğer özellikleri bilinmese de, kullanıcıların 9.7 inç büyüklüğünde bir ekranın sunulma ihtimali yüksek görünüyor.

Apple iPad ailesine daha küçük ekranlı yeni bir model daha ekleyebilir. Uzun süredir güncellenmeyen iPad mini serisinin en yeni üyesinin de 2019 bitmeden tanıtılabileceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER