Manşetler

Apple iPad mini’nin çıkışıyla birlikte iPad 2’nin satışını sonlandırabilir

Apple iPad 2’yi piyasaya süreli yaklaşık bir buçuk yıl oldu. Birinci nesil iPad’e göre radikal tasarım değişikliklerine sahne olan, ondan daha iyi grafik yeteneklerine ve daha hızlı bir işlemciye sahip olan ikinci nesil Apple tabletinin ömrü artık dolmak üzere gibi görünüyor. Evercore Partners analisti Rob Cihra’ya göre iPad mini’nin çıkışıyla birlikte iPad 2 de piyasadan kalkacak. Cihra bu hamleyle birlikte şirketin ürün serisinin daha düzenli bir hâle geleceğini kaydetti.

img_9835

Cihra, yatırımcılara geçtiği notta Apple’ın şu anda indirimli fiyattan satmakta olduğu iPad 2’yi sonlandıracağını, böylelikle şirketin ürün gamını daha sade hâle getireceğini kaydetti. Cihra iPad mini’nin piyasaya çıkmasıyla birlikte Apple’ın biri 10 inç’lik üçüncü nesil iPad, diğeriyse 7.8 inç’lik iPad mini olmak üzere iki farklı ürünü satacağını kaydetti.

Cihra Apple’ın son çeyrekte 7 milyon iPad mini satabileceğini, toplamda ise 26 milyon iPad satışı gerçekleştirebileceğini kaydetti. Apple çok yakında üçüncü çeyreğe dair rakamlarını da açıklayacak. Cihra, Apple’ın 27 milyon iPhone, 17 milyon iPad, 5.7 milyon iPod, 4.9 milyon Mac satışı gerçekleştirdiği ve toplamda 36.5 milyar dolar gelir elde ettiği tahmininde bulundu. Dördüncü çeyrek içinse 56.1 milyar dolarlık bir gelir tahmini yaptı.

iPad 2’nin satışının sonlandırılması şaşırtıcı gelebilir, ancak Apple bu ürünü iPad 3’ün çıkışıyla birlikte daha ucuz fiyatlı bir iPad alternatifi olarak piyasada tutuyordu. iPad mini’nin çıkışıyla birlikte Apple’ın daha ucuz fiyata sahip yeni bir tableti daha olacak. İki tabletin bir arada satılması birbirleriyle rekabet etmeleri ve pazar paylarını kırmaları anlamına gelebilir. Bu da Apple’ın istediği bir şey olmaz.

İlgili >> Apple Insider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER