Manşetler

Apple’ın yeni tableti iPad mini karşımızda

Aylardır, hatta yıllardır süregelen dedikoduların neticesinde Apple’ın daha küçük ekranlı tabletiyle nihayet tanıştık. iPad mini olarak adlandırılan bu yeni tablet ile birlikte Apple giderek daha popüler hâle gelmeye başlayan küçük ekranlı tablet segmentine resmen giriş yapmış oluyor. Bu akşam düzenlenen etkinlikte tanıtılan tablet 7.9 inç’lik ekran barındırıyor. Sadece 7.2 mm kalınlığında olan cihaz iPad’e göre %53 daha hafifken siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip.

iPad için hazırlanan yazılım ve uygulamaların iPad mini’de de sorunsuz çalışacağı belirtilirken, cihazın e-posta, gazete ve dergi okumak için biçilmiş kaftan olduğu da Phil Schiller tarafından dile getirildi. Schiller, Facebook’un iPad mini’de çok güzel görüneceğini ifade ederken, iWork uygulamalarının da cihazda sorunsuz çalışacağını vurguladı. Schiller, Google’ın 7 inç’lik en yeni Android tableti Nexus 7 ile iPad mini’yi sahnede karşılaştırmaktan da geri kalmadı.

iPad mini’de A5 işlemci, Face Time HD kamera, 5 megapiksellik iSight arka kamera, Lightning konnektör mevcut. iPad mini LTE bağlantı özellikli modellerle gelirken, 10 saatlik bir pil ömrüne sahip olduğu belirtildi. iPad mini 329 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, 64 GB’lık Wi-Fi ve Hücresel bağlantı özellikli modelin fiyatı 659 dolara kadar çıkıyor. iPad mini’nin Wi-Fi bağlantı özellikli modelleri cuma günü erken siparişe sunulurken, 2 Kasım itibariyle 34 ülkede satışa sunulacak. Bu 34 ülke arasında ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya gibi alışılagelmiş ilk etap ülkelerinin yanı sıra Bulgaristan, Porto Riko, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya gibi ülkeler de yer alıyor.

İlgili >> Apple

İLGİLİ HABERLER