Manşetler

Apple iPad mini etkinliğini web sitesinden de canlı yayınlıyor

Bu akşam Türkiye saatiyle 8’de başlayacak olan Apple etkinliğinin Apple TV sahipleri tarafından izlenebileceğini belirtmiş, bu etkinliğin yayınının web üzerinden yapılıp yapılmayacağının henüz belli olmadığını belirtmiştik. Etkinliğe az bir zaman kala bu durum da kesinleşti. OS X veya iOS yüklü bir Apple cihazı üzerinde yüklü olan Safari üzerinden Apple’ın web sitesine erişenler bu etkinliği izleyebilecek.

Anlayacağınız Mac, iPad, iPhone veya iPod touch sahipleri bu etkinliği canlı olarak izleyebilecek. iPhone veya iPad sahiplerinin cihazlarının iOS 4.2 veya daha üstü bir sürümle çalışıyor olması gerekiyor. Bu arada 5.0.2 veya daha üst bir yazılıma sahip olan ikinci veya üçüncü nesil Apple TV set üstü cihazlar üzerinden de bu yayın izlenebilecek.

Apple etkinliklerini nadiren internet üzerinden canlı olarak yayınlıyor. Son olarak iki yıl önce eylül ayında düzenlenen iPod etkinliği internetten canlı olarak yayınlanmıştı. Bugün düzenlenecek canlı yayının Apple’ın sunucularına bir hayli yük getireceği aşikar. Ancak şirket bu yoğun talebi karşılayacak kapasiteye de sahip.

Apple’ın yapacağı canlı yayını izlemenin yanı sıra Türkçe yorumlar da almak isterseniz sizi saat 19:00’da başlayacak olan ortak canlı yayınımıza bekliyoruz. Buradan ulaşabileceğiniz canlı anlatım sayfasında iPhoneTurkey.biz editörü Mustafa Tan ve Sihirli Elma editörü Göktuğ Gedik sizlere eşlik edecek. Yukarıdaki şartları sağlayan kullanıcılar da aşağıdaki bağlantıyı takip ederek canlı yayın sayfasına ulaşabilecek.

İlgili >> Apple (iPad mini tanıtımı canlı yayın sayfası)

İLGİLİ HABERLER