Teknoloji

Apple iPad iOS 8 ile birlikte bölünmüş ekranlı çoklu görev desteği kazanabilir

Apple en sonunda gerçek anlamda çoklu görev desteğini iPad’e getirebilir. 9to5Mac sitesinin geniş bir bağlantı ağına sahip yazarı Mark Gurman’ın yazdığına göre, iOS 8 ile birlikte kullanıcılar aynı anda iki uygulamayı tablet ekranında çalıştırabilecek.

ipad-air-inceleme-00003

Uzun yıllar boyunca iOS ekranda belli bir zamanda sadece tek bir uygulamanın çalışmasına izin veriyor. Apple’ın rakipleri Samsung ve Microsoft ise bu kısıtlamayı kaldıralı çok oldu ve tabletlerinde aynı anda iki uygulama penceresinin yan yana yerleştirilmesine ve ikili çalışma yapılmasına izin veriyor. Üstelik her iki şirket hazırladıkları reklamlarda iPad’e bu eksikliğiyle vurmaya çalışmıştı.

Şimdiye kadar Apple iki uygulamanın aynı anda çalıştırılmasının sunduğu esneklik yerine basitliği tercih etmişti. Şirketi bu stratejisinden dolayı suçlu bulmak zor, çünkü iPad hâlâ pazarın en popüler tableti olmayı sürdürüyor. Kolay kullanım iOS’in en çok satmasını sağlayan noktalardan bir tanesi ve Apple da ekranın ikiye bölündüğü bir çoklu görev sistemi sunarak işleri karmaşık hâle getirmek istemedi. Ancak rakip cihazların sahip olduğu özelliğin eksikliğinin iPad’in üretkenlik uygulamalarında kullanılmasında sorun yarattığına yönelik şikayetlerini dile getiren kullanıcılardan bunalan Apple iOS 8 ile birlikte çoklu görev alanında önemli bir adım atabilir.

Ayrıca 9to5Mac iOS 8’in ekran üzerindeki uygulamaların birbiriyle etkileşime izin vereceğini de dile getiriyor. Yani iki uygulama penceresi arasında içeriği sürükleyip taşımak mümkün olabilir.

Apple’ın iOS 8’i haziran başındaki WWDC etkinliğinde duyurması bekleniyor. Apple’ın iOS 8 ile birlikte sunabileceği çoklu görev sisteminin iPad Air etrafında geliştirildiği, iPad mini’de bölünmüş pencereli sistemin desteklenip desteklenmeyeceğinin şu an için netleşmediği de 9to5Mac tarafından dile getiriliyor.

İlgili >> 9to5Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER