Teknoloji

Apple tablet pazarının zirvesindeki yerini sağlamlaştırıyor

ipados inceleme apple ipad

Tıpkı akıllı telefon pazarı gibi, tablet pazarı da 2019’un üçüncü çeyreğiyle birlikte biraz canlanmışa benziyor. Araştırma şirketi IDC’in verileri, pazarın bir yıl önceye kıyasla yüzde 1.9 oranında büyüdüğünü gösteriyor. Apple ise iPad ile büyüyen tablet kategorisinin zirvesindeki yerini daha da sağlamlaştırarak koruyor.

Apple’ın 2018’in üçüncü çeyreğinde yüzde 26.3 olan pazar payı, 2019’un üçüncü çeyreğinde yüzde 31.4’e yükseldi. Apple’ı yüzde 14.5’e çıkan payıyla ikinci sıraya yerleşen Amazon izliyor. Amazon’un satışlarını artıran faktör olarak uygun fiyatlı yeni Fire tabletler öne çıkıyor.

Apple en yeni iPad sayesinde satışlarını artırdı

Üçüncü sırada ise geçtiğimiz yıl aynı dönemi ikinci olarak kapatan Samsung bulunuyor. Sevkiyatları yüzde 13.9 oranında azalan Samsung’un güncel pazar payı yüzde 12.3’e indi.

Dördüncü sırada ise pazar payı yüzde 10.2’den yüzde 9.5’e gerileyen Huawei yer alıyor. İlk beşin son üyesi ise yüzde 6.7 oranındaki pazar payıyla Lenovo oldu.

Apple, iPad ile uzun süredir tablet pazarının zirvesinde yer alıyordu. Ancak şirketin satışların arttığı bir ortamda pazar payını biraz daha artırması dikkat çekiyor. Bu artışta geçtiğimiz eylül ayında tanıtılan yedinci nesil iPad‘in önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER