Teknoloji

Apple iPad ile tablet pazarındaki hakimiyetini sürdürüyor

apple ipad

Apple iPad ile uzun yıllardır tablet pazarının zirvesinde yer alıyor. Bu durum 2019’da da değişmedi. Strategy Analytics tarafından hazırlanan bir analize göre, geçtiğimiz yıl tablet işlemcileri pazarında toplamda 1.9 milyar dolarlık bir gelir havuzu oluştu. Bu havuzdan en büyük payı da yüzde 44 ile Apple aldı.

Cupertino merkezli şirketin iPad’lerde kullandığı A serisi işlemciler, rakiplerine göre biraz daha pahalı. Dolayısıyla iPad’in tablet pazarındaki asıl payının yüzde 44’ün altında olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak bu durum, Apple’ın tablet pazarındaki tartışmasız liderliğini değiştirmiyor.

Qualcomm ve Intel, yüzde 16’lık pazar paylarıyla Apple’ı takip ediyor. Qualcomm’un performansının temelinde Android tabletlerde yaygın şekilde kullanılması bulunuyor. Intel ise Windows tablet pazarınının favori işlemcisi olarak öne çıkıyor.

Bu iki şirketi MediaTek ve Samsung takip ediyor.

Apple iPad ile tablet kategorisindeki liderliğini korurken, akıllı telefon pazarındaki en önemli iki rakibi Samsung ve Huawei için de işlerin fena gitmediği söyleniyor. Hem Samsung’un hem de Huawei’nin işlemci üreten markası HiSilicon’un tablet işlemcisi gelirlerindeki payı artmış durumda. Bu artışta hem Samsung’un hem de Huawei’nin bir tür marka bağlılığı yaratmış olmalarının ve LTE ile 5G gibi bağlantı seçenekleri sunmalarının etkili olduğu belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER