Teknoloji

Apple iPad ailesine yakında iki yeni model daha eklemeye hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple ipadApple, Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına bu hafta içinde yeni cihaz kaydı gerçekleştirdi. Yasal zorunluklar nedeniyle şifreleme kullanılan cihazlarının çıkışlarından önce kayıt altına alınması gerekiyor. Söz konusu kayıtlar daha önce yeni MacBook modellerinin, iPhone 7’nin ve AirPods gibi ürünlerin de işaretini vermişti. Bu gelenek yine değişmedi. Apple iPad ailesinin iki müstakbel üyesini de kayıtlı cihazlar listesine ekledi.

Apple’ın veri tabanına yaptığı girişler, Fransız Consomac sitesi tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Bu kayıtlarda yer alan A1954 ve A1893 kodlu iki cihaz, iOS 11 ile çalışan Apple markalı tabletler olarak tanımlanıyor. Bu da yeni iPad’lerin yakında gün yüzüne çıkabileceği anlamına geliyor.

Apple’ın bu yıl içide iPad’de köklü bir değişim gerçekleştireceği uzun süredir konuşuluyor. Şirketin iPhone X’un çerçevesiz tasarımını iPad’e de uygulaması ve ana ekran tuşunu çıkararak yerine ana güvenlik çözümü olarak Face ID’yi yerleştirmesi bekleniyor. Ancak veri tabanındaki bulgular, söz konusu iPad modeli için konuşulanlardan daha farklı bir noktaya işaret ediyor.

Face ID destekli iPad modellerinin 2018’in ikinci yarısında resmiyet kazanabileceği bir süredir konuşuluyordu. Ancak Avrasya Ekonomik Komisyonu’na sunulan bilgiler, bu modellerin tahmin edilendne daha erken bir tarihte resmiyet kazanabileceğini gösteriyor

Örneğin, iPhone 7 ve AirPods duyurulmalarından iki hafta önce veri tabanında görülmüştü. MacBook ve yeni klavyeler ise mayıs ayında veri tabanına eklenmiş, ardından bu ürünler haziran ayında WWDC’de tanıtılmışlardı.

Apple iPad ailesini ilk olarak giriş seviyesi modellerle yenileyebilir

Avrupa Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanına yapılan giriş, mart ayı içinde yeni iPad modelleriyle tanışma ihtimalini oldukça artırıyor. Ancak bu modellerin beklendiği gibi üst segment iPad Pro serisine dahil olmayabileceği ve giriş seviyesi seçenekler olarak konumlanabileceği ifade ediliyor. Sıralamanın nasıl olacağı bilinmese de, Apple iPad ailesini 2018’de ciddi ölçüde yenileyeceğinin işaretini veriyor.

İLGİLİ HABERLER