Teknoloji

Apple okullarda iPad kullanımını artırmak için Apple ID zorunluluğunu ortadan kaldıracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-egitim-090315

Bir iPhone veya iPad sahibi olan herkes için iTunes üzerinden uygulama veya içerik satın alırken şifre girmek zorunda kalmak can sıkıcı olabiliyor. Ancak okullardaki öğretmenler ve BT yöneticileri için işler genelde biraz daha can sıkıcı bir seyir izliyor. Okullarda kullanılan iPad’ler için yüzlerce özel Apple ID hazırlamak kimi zaman bir kabusa dönüşebiliyor. Veya bir iPad birden fazla öğrenciyle paylaşıldığı zaman giriş bilgileri de birden fazla kişiyle paylaşılıyor. Bu da cihazlara yeni uygulama ve içerik yüklemeyi zahmetli hâle getiriyor.

Bütün bu zorlukları ortadan kaldırmak için harekete geçen Apple, okullarda kullanılan iPad’ler için Apple ID gereksinim politikasında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. 9to5Mac ve MacRumors’da yayınlanan habere göre, şirket eğitim kurumlarındaki sistem yöneticilerine tüm cihazlara bir Apple ID atamadan iPad’lere uygulama ve içerik indirme izni verecek. Okullar diledikleri takdirde öğrencilerin cihaza uygulama ve içerik indirmesini önlemeye devam edebilecek.

Halihazırda okulların iPad verdiği 13 yaş altı öğrenciler, Apple ID oluşturmak için ailelerinden izin almak zorunda. Ancak 2016 itibarıyla okullar küçük öğrenciler için aileden izin almadan bir Apple ID oluşturabilecek ve bu hesabı yönetebilecek. Apple söz konusu değişikliklerle okullarda iPad kullanımını kolaylaştırmayı ve artırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER