Manşetler

Apple gelecek hafta daha ucuz iPad tanıtacak

apple ipadApple 27 Mart’ta eğitim odaklı bir etkinlik düzenleyeceğini geçtiğimiz hafta açıklamıştı. Cupertino merkezli şirket, etkinlik duyurusunda “öğrenciler ve öğretmenler için yeni, kreatif fikirler” açıklayacağını belirtmişti. İlk öngörüler daha ucuz bir MacBook seçeneğinin tanıtılacağı yönünde olsa da, Apple iPad ailesine yeni bir model daha ekleyecek gibi görünüyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, şirket önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek etkinlikte mevcut seçeneklere kıyasla daha ucuz bir iPad modelini tanıtacak. Buna ek olarak, Apple’ın yeni eğitim yazılımı da etkinlikte tanıtılacak.

Apple’ın ABD’de 259 dolar karşılığında satılacak bir iPad modeli üzerinde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin böylelikle ABD’de eğitim pazarında Google ve Microsoft’a kaptırdığı yerini geri almaya çalışacağı ifade edilmişti. Daha ucuz bir iPad’in Apple’a sınıflara yönelik hedeflerine erişmekte yardımcı olması öngörülüyor. Fiyatın okullara ve öğrencilere yapılan satışlarda önemli bir faktör olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bloomberg, daha uygun fiyatlı bir MacBook için çalışmaların sürdüğünü ve bu modelin MacBook Air’in yerini alacağı iddiasına da haberinde yer verdi. En son 2010’da ciddi bir yenilemeden geçen MacBook Air, buna rağmen fiyatı sayesinde sıklıkla tercih edilen bir model konumunda. Apple iPad ailesine yeni bir seçenek ekledikten sonra rotasını MacBook’a çevirecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER