Teknoloji

Apple iPad Air 2 sızıntıları: Daha ince, Apple A8 işlemci, Touch ID, Apple Pay

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple-ipad-air-2-dedikodu-081014

Apple’ın 16 Ekimde düzenlenecek bir etkinlikte yeni iPad Air 2’yi tanıtması bekleniyor. Şimdiye kadar bu cihazla ilgili fazla detay sızmamıştı. Ne var ki, etkinlik zamanı yaklaştıkça daha somut ipuçları görmeye başladık.

Apple’ın içindeki kaynaklardan gelen bilgilere göre hazırlandığı iddia edilen bir habere göre, iPad Air 2’nin ekranı daha farklı bir üretim tekniğine dayalı olarak üretilecek, böylelikle tabletin kalınlığı daha da azalacak. Ekranın tıpkı iPhone’larda olduğu gibi tamamen lamine edilmesi, yani LCD ve camın tek parça olarak üretilmesi planlanıyor. Böylelikle şimdiye kadarki en ince iPad elde edilmiş olacak.

iPad Air 2’nin selefinden 0.5 mm. daha ince olacağı söyleniyor.Bu da onu piyasadaki en ince tablet yapacaktır.

Diğer küçük değişikliklerin arasında sessize alma/titreşim düğmesinin kaldırılması da bulunuyor. Bunun da tabletin incelmesine büyük katkısı olacaktır. Ayrıca hoparlörlerin de, daha büyük açılmış deliklerle birlikte tek bir yere konumlandırılması ve ses tuşlarının daha içe doğru yapılması da bekleniyor.

Öndeki 720p video kayıt destekli FaceTime HD kamerada da çeşitli güncellemelerin yapılacağı tahmin ediliyor. Depolama seçenekleriyse 32 GB, 64 GB ve 128 GB’den oluşacak, 16 GB model çıkarılmayacak. Ayrıca iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ta gördüğümüz Apple A8 işlemci bu cihazı çalıştıracak.

Touch ID ve Apple Pay’in de yeni iPad’de yer alması bekleniyor, bu da yeni tabletin NFC desteğine de sahip olacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER